Steeds meer kom ik via social media de term me-time tegen. Ik-tijd, tijd voor jezelf. Gewoon even iets doen wat jij leuk vindt, met vriendinnen of lekker in je eentje. Ik gebruik zelf te weinig me-time. En deels is dat mijn eigen schuld. En elke keer weer denk ik, ja nu ga ik aan mezelf denken. Nu, lekker een blogje type, valt eigenlijk al even onder me-time, hobbyen. Maar uhm, mijn laatste blog kwam 7 juni online, oeps…

 

Zelf schuld

 

Ik heb een fijn gezin, partner en twee kinderen van 5 en 8 jaar. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week als juf en zorg ik voor het huishouden zoals de schoonmaak, boodschappen en de was. Vriendlief is een goeie kok dus hij verzorgt het avondeten.

Dan komen er nog de clubjes van de kinderen bij (zwemles, dansles, muziek en jongNL). Dit mogen ze en ik vervoer ze met plezier, het hoort nu min of meer bij de taken van een ouder zijn. En natuurlijk steken we nog tijd in de kinderen met thuis samen spelen, of eropuit te gaan.

Dus geregeld in de avond denk ik, heerlijk op de bank. Niks doen. Samen met vriendlief wat zappen op tv. Dit valt ook wel onder tijd voor mezelf, maar toch ook weer niet. Echt iets doen wat ik leuk vind, komt er de laatste tijd weinig van.

En dit ben ik gedeeltelijk zelf schuld. Ik moet gewoon meer dingen afspreken, plannen. Iets met vriendinnen, iets leuks voor mezelf of wat dan ook. Door omstandigheden was dit de laatste weken ook lastig, maar alles ziet er weer beter uit.

 

Wat zou ik willen in me-time?

Mijn doel is dus meer tijd inplannen voor mezelf. En ik heb al eens nagedacht over wat ik dan zou willen. Sporten is nog altijd iets dat ik fijn vind, mijn hoofd kan legen. Maar jullie kennen mij, de sportmama, nopes…. die is er niet. Ik begon fanatiek met Zumba. Nog steeds vind ik dit leuk. Maar hier ben ik helaas toch mee gestopt.

Ik ben dus nog altijd op zoek naar een sport (beweging) die ik kan gaan doen. Even zonder vriendlief en kinderen, tijd voor mezelf.

 

Dan zou ik ook nog meer willen afspreken met vriendinnen. Door omstandigheden helaas wat afspraken moeten afzeggen de laatste weken, maar dit wil ik weer oppakken. A.s. zaterdag ga ik in ieder geval al even eropuit, een vriendin viert haar verjaardag.

Dit is iets wat ik gewoon moet plannen en niet moet denken van ja maar… Plannen!

Ik heb wel al een leuk theaterbezoek gepland. Oké, nog even wachten tot zondag 20 oktober. Maar he, het is al iets! Ook hier geniet ik van en zou ik meer moeten doen. In maart was mijn laatste theater bezoek met een vriendin, de omdenkshow.

 

Verder heb ik de afgelopen tijd wel lekker een boek kunnen lezen. Meerdere zelfs. Dit was vooral in de weekenden. De kinderen speelden heerlijk op de camping en ik trok me terug met een boek (in het zonnetje).
Ik besloot afgelopen maand een bezoek aan de nagelstylist te brengen.  En a.s. vrijdag ga ik er weer langs. Uiterlijke verzorging is natuurlijk fijn, je voelt je dan gewoon een stuk beter. De schoonheidsspecialiste bezoek ik ook, maar eigenlijk alleen maar voor mijn wenkbrauwen te laten epileren. Misschien eens tijd voor een gezichtsbehandeling. Even ontspannen. Ook dat vind ik tijd voor mezelf.

 

Gelukkig

 

Natuurlijk ben ik blij met mijn leventje, maar meer voor mezelf doen en kiezen is duidelijk een leerpunt. Dus dat gaan we maar eens doen! En ja, onze leefstijl is in 2019 nu eenmaal druk en vol!

En waar ik vandaag mee begonnen ben; niet denken ik ga een blogje typen, maar doen! Lekker even achter de laptop, dingen op papier zetten, hobbyen, genieten, iets voor mezelf, en dus lekker bloggen! Want ruim 2 weken lag het stil, maar I’m Back 🙂

 

 

 

Comments are closed.