De lente is alweer een volle maand bezig. We hebben al genoten van zonnige dagen, maar ook nog wat behoorlijke frisse dagen. Net voor de lente van start ging, nam ik me voor een grote lente schoonmaak te gaan houden. Uhm, alleen is deze er nog niet van gekomen.

Afgelopen week zag ik opeens kruimels in het keukenkastje, vlekken op de kussens dus ja… de lente schoonmaak komt eraan!

 

Lente schoonmaak
De lente staat voor een nieuwe start, de lente kriebels komen, het zonnetje schijnt naar binnen (en dan zie je alle vlekken op de ramen), de bloemetjes gaan bloeien… en ja, dan krijg je opeens zin om je huis eens een grote schoonmaakbeurt te geven.

Dat dacht ik net voor de lente ook, maar toen de lente van start ging had ik er weinig zin in.

Maar afgelopen week heb ik toch een plannetje bedacht en aan de slag gegaan.

 

Schoonmaakroosters
Ik heb geen vast schoonmaakrooster. De dinsdag is mijn vrije dag en dan maak ik de beneden verdieping schoon. Verder heb ik geluk met een moeder die bij ons thuis oppast en daarom geregeld mijn badkamer en/of boven schoonmaakt. Maar dit is niet wekelijks. Is ze er niet, heeft ze geen zin of tijd dan doe ik dit natuurlijk gewoon zelf.

Toilet en stofzuigen zijn taakjes die ik vaker dan 1x per week doe. Maar goed, even terug naar mijn lenteschoonmaak. Zodra het gaat kriebelen en ik me stoor aan vlekjes in de kussens, kruimels in de kastjes is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt.

Via pinterest zoek ik dan altijd naar leuke schoonmaakroosters. Ze geven hier tips, lijstjes wat er valt schoon te maken of schema’s. Niet dat ik me hier echt aan vasthoudt, maar ik haal er zeker tips uit.

 

Wat ga ik doen?
Ik ben vanaf deze week gestart. Ik doe heus niet alles op1 dag. Dat kan ik niet. Maar ik werk in stappen het huis af. En dan bedoel ik de extra klusjes. De (keuken)kastjes uitruimen, schoonmaken en opnieuw inruimen. De kussenhoezen worden gewassen. De tapijten worden buiten gelucht en alle hoekjes in huis worden grondig schoon gemaakt.

Gordijnen wassen sla ik dit keer over. Begin juli krijgen we op de gehele beneden verdieping nieuwe kozijnen. Dus dat houdt in dat ik ook op zoek wil naar nieuwe gordijnen. De overgordijnen zijn nog prima hoor. Het gaat om de glasgordijnen / raamdecoratie.

Die moeite bespaar ik me dus even om de “oude” te wassen voor die paar maandjes.

 

Verder ben ik al druk bezig geweest met ontruimen. Heel wat spulletjes gratis weg gegeven op een fijne facebook groep, wish en gift. Goede spullen of waarvan ik zeker weet dat ze verkopen, heb ik verkocht. Dus dat ruimt al goed op.

 

Stiekem best fijn zo’n grote opruim en schoonmaakbeurt. Maar eerlijk is eerlijk, meestal is dit maar 2x per jaar. En nu de lente bezig is, voelt een schoon huis zeer fijn. Zeker wanneer er bloemen op tafel staan, de zon via schone ramen naar binnen schijnt en alles fris gewassen ruikt. Genieten 🙂

 

Doe jij wel eens de grote schoonmaak?

 

Comments are closed.