Ik was en ben nog steeds hoor, vrij klein. Met mijn lengte van 1.60 hoor ik bij de kleinere mensen. Daarnaast was ik vroeger vrij smal. Dus ja, geregeld werd ik naar mijn leeftijd gevraagd, want naast deze twee feiten zag ( en zie) ik er jong uit. Toch hoorde ik geregeld, wacht maar tot je ouder wordt…

 

Klein maar fijn

 

Klein zijn is niet erg, maar doordat ik smal was werd ik nog jonger geschat. Ik hoorde daarom geregeld “wacht maar tot je ouder wordt, dan komen er wel wat kilootjes bij.”  En met een voller lichaam zou ik vast wat ouder lijken. Met vrouwelijke vormen. Maar nee, ik bleef rond de 45 kg. Dit ging eigenlijk jaren goed. Ik bleef mooi op gewicht, kreeg complimenten over mijn verhouding lengte, gewicht.

 

Dus klein maar fijn vond ik wel prima. In mijn jeugd sportte ik wel veel. Dus dat hielp natuurlijk mee. Maar zelfs na twee zwangerschappen bleef ik mooi op gewicht. (Inmiddels wel meer dan die 45 kg hoor!)Voelde me prima. Want het wacht maar tot je ouder wordt ging naar wacht maar tot je kinderen krijgt, maar mijn gewicht bleef stabiel.

 

Maar nu?

 

Oké, ik denk dat de grens van het ouder worden dus voller worden nu wel is bereikt. Haha, vreselijk. En ja, ik sport ook niet. Zoals je al hebt kunnen lezen in een eerdere blogblog ben ik gestopt met zumba. Maar de grammetjes komen nu langzaam erbij en willen niet meer weg. Ik moet dit nog even accepteren, maar gaan lijnen… Oh nee, zeker niet. Dit lukt mij never niet. Ik ben niet vreselijk dik, maar mijn buik. Ahhh… ik heb gewoon een rolletje Uhm vetrolletje. Stiekem moet ik wel om mezelf lachen. Sporten nee, lijnen nee, maar ik voel me prima, ofja ik ben zoals ik ben. En natuurlijk toch even zeiken hierover in een blog. Vast herkenbaar voor meer vrouwen?

 

Dus ja, ik houd het op mijn leeftijd… ik ben de dertig ver gepasseerd en dan gaan die rolletjes gewoon niet meer (eenvoudig) weg. Dus mijn “wacht maar tot je ouder wordt” grens is bereikt. Het komt goed, het is een kwestie van wennen, maar ik leef gewoon verder zoals ik doe, niet lijnen, wel chipjes en soms een wijntje, stiekem wel meer willen bewegen / sporten en dit max 2 weken volhouden… jeps that’s me!

 

Merk jij ook dat de grammetjes of kilootjes met de jaren komen? 

 

Comments are closed.