De lente is gestart, Koningsdag is in aantocht. Maar ook de vele markten zoals rommel- / vrijmarkten. Al een aantal jaren sta ik samen met een vriendin op de vrijmarkt. Een markt die de eerste zondag van mei wordt gehouden.

Vrijmarkt – Rommelmarkt
Nu de lente gestart is, starten ook weer de markten. Jaarmarkten maar ook de vrijmarkten / rommelmarkten. Vooral rond Koningsdag zijn er veel te vinden. En vaak zijn er ook ontzettend leuke koopjes te scoren.

Maar zo verzamelde ik ook elk jaar zelf spulletjes om samen met een vriendin te verkopen Het ging ons vooral om de gezelligheid. En de spulletjes verkochten we dan ook maar voor een klein bedrag.

Toch had ik op het einde van de dag altijd een leuk zakcentje verdiend.

Zo deelde ik al eens eerder met jullie een artikel over mijn plekje op de vrijmarkt. Hier liet ik ook zien wat ik zelf kocht tijdens zo’n rondje vrijmarkt.

 

Ik ga niet meer…
En toch ga ik dit jaar niet meer zelf verkopen. Ik sla een jaartje over of misschien ga ik wel helemaal niet meer. Via facebook groepen in de regio waar ik woon verkoop ik regelmatig spullen. En ik moet bekennen dat ik de laatste weken ook veel op gratis afhalen zet. Weg is weg denk ik dan. Ik heb geen zin meer om er €0,50 of een €1,00 voor te moeten vragen.

Een hele dag op de markt zitten is bij goed weer en drukte gezellig. Maar bij regen en minder mensen duurt zo’n dag ontzettend lang. Ook merk ik vaak dat mensen zelfs €0.50 nog te duur vinden en afdingen naar bijvoorbeeld €0,20. Die tijd heb ik wel gehad en bied daarom ook geregeld gratis spulletjes aan. Genoeg mensen die ik er blij mee kan maken.

 

Leuk extraatje
Met de spullen en kleren die ik wel nog verkoop (via de facebook groepen) verdien ik per maand een leuk extraatje. De ene maand is dit 5 euro de andere maand 75 euro. Het ligt er maar net aan wat ik te koop aanbied. En het ligt ook echt aan de maand (tijd van het jaar). Zo rond de feestdagen verkoop je vaak wat meer. Mensen gaan dan toch sneller op zoek naar leuke koopjes. Afgelopen maand verkocht ik weinig en nu, in april, nog niks verkocht. Oké, ik heb ook weinig te koop staan en juist veel op gratis afhalen gezet.

Zo gaat er a.s. zaterdag ook een doosje mee voor de jaarlijkse vrijmarkt in ons dorp. Zij zijn er blij mee en ik ben het kwijt.

 

Ik zit zelf dan wel niet meer op de vrijmarkt dit jaar, maar een rondje erdoorheen lopen doe ik zeker. Want wie weet scoor ik wel iets leuks!

 

Ga jij wel eens op een vrijmarkt/rommelmarkt je spulletjes verkopen? Of koop je er juist spulletjes?

 

 

 

Comments are closed.