Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat ik ten huwelijk werd gevraagd. De ring draag ik met liefde en inmiddels zijn we ook al een beetje bezig met de voorbereidingen. En daar wil ik jullie vandaag in meenemen….

Pinterest

Tijdens onze vakantie in Zeeland, kwam daar de vraag: “Wil je met me trouwen?” Dit is alweer bijna 2 maanden geleden. Het eerste wat we deden was natuurlijk familie en vrienden inlichten. We kregen ontzettend leuke reacties. De meeste mensen, net zoals ik, hadden het niet meer verwacht. Des te leuker dus.

Het eerste wat ik gedaan heb, de dagen na het aanzoek, is op Pinterest rondstruinen. Hier is veel te vinden over het onderwerp bruiloft. Ik kreeg hierbij meteen een gevoel van dit gaat het wel worden en dit niet. Vriendlief of eigenlijk moet ik verloofde zeggen en ik liggen wel redelijk op 1 lijn wat betreft onze trouwplannen.

Waar trouwen en ons lijstje

We zijn daarna gestart met de vraag ” waar willen we trouwen? ” Thuis of op locatie. Aangezien we een vrij grote tuin hebben en we dit ook gezellig vinden om de bruiloft thuis te houden was dat onze 1e keuze. Echter zijn we daar een klein beetje van aan het afwijken. We hebben namelijk, een andere mooie locatie gevonden. In ieder geval zijn we gestart met wat offertes opvragen en aanvragen van feesttenten voor thuis. Hierdoor vielen meteen wat locaties af, te duur, toch niet zo ideaal als we dachten of al bezet.

Voordat we de offertes zijn gaan aanvragen hebben we eerst even een snelle lijst gemaakt qua gasten. Voor de aanvraag wel zo handig dat ze weten hoeveel mensen er ongeveer komen als dag gasten en avond gasten. Dit lijstje is zeker nog niet definitief, maar zo hebben we een richtlijn.

Jeps, daarna zijn we pas een definitieve datum gaan kiezen. Het is geen datum geworden met een bijzondere betekenis. Voor ons gewoon een fijne, praktische datum. Mede doordat we van maart t/m juni een lenteplek op de camping hebben, augustus weer zomervakantie is en september voor mij geen optie was. Tja, dan blijft juli (2021) over!

En verder…

We hebben dus nog niks definitiefs. Ook onze getuigen hebben we nog niet gevraagd, hier is nog even een kleine discussie over, haha. We hebben verder wel nagedacht over wat zaken, maar knopen doorhakken moet nog gebeuren.

Wel weten we dat we de auto van mijn broer gaan lenen als trouwauto, dat we geen mega dure bruiloft willen, maar een gemiddelde. Dat ik absoluut geen liedjes, abc’tjes op onze bruiloft wil, de bedankjes weten wel al én ik weet dat mijn moeder, schoonzusje (van mijn broer) en mijn dochter mee de jurk mogen gaan uitzoeken.

Dus ja, we zijn er zeker mee bezig geweest de afgelopen 2 maanden. Zodra we de definitieve keuze van onze locatie weten, kunnen we denk ik echt verder gaan plannen. Want bij een bruiloft komt toch wel wat kijken…

-Gastenlijst, wie als dag gasten en wie als avondgasten (Nee, geen receptie voor ons!)

-Taart of cupcakes

-Welk avondeten en welke hapjes

-Bedankjes

-De trouwauto

-Versiering / bloemen

-Gastenboek / foto apparaat

-Ringen uitzoeken

-Trouwjurk / pak en kleding voor de kinderen

-Kapsel / make-up

-Trouwkaarten (geen save the date kaarten, dat gaat eenvoudig per mail 😛 )

-Fotograaf (Nee, niet de gehele dag een camera op mijn gezicht)

Ben jij getrouwd? Laat de handige tips maar weten 😉

Comments are closed.