De maand oktober is al een paar dagen bezig. En ik kan je vertellen, de herfst is ook echt begonnen. We hebben al veel regen gehad en de  verwarming hebben we inmiddels ook al een keertje aan gehad. Ik ging dus even denken, over een week of 6 komt Sinterklaas alweer in het land. De tijd gaat toch zo vlug. Ik neem me altijd voor op tijd inkopen voor de decembermaand te doen, maar dit mislukt eigenlijk altijd. Ik ben zo’n last minute moeder…. of toch niet?

 

Cadeautjes

 

Ik heb er al eens eerder over geschreven. Ik lees namelijk geregeld in blogartikelen via facebook of zelfs op instagram, dat moeders al een decembermaand cadeau hebben gekocht. Ik geef ze geen ongelijk, want er zijn geregeld fijne aanbiedingen. Denk maar eens aan Kruidvat of Lidl. En dit probeer ik ook altijd te doen, maar het komt er gewoon niet van. Zodra de pepernoten in de winkel komen (en ja die komen steeds vroeger) denk ik pas aan cadeautjes kopen. En dat is rond deze tijd van het jaar.

Ook drie jaar geleden nam ik me voor op tijd te starten met cadeautjes en dat lukte redelijk. Het lijkt dus dat ik op tijd start, zo rond oktober, maar het blijft dan vaak bij 2 cadeautjes. Waardoor ik alsnog last minute op jacht moet naar de overige cadeautjes.

 

Schoencadeautjes

 

Uhm ja, deze vergeet ik op een of andere manier. Ze mogen hier thuis een keer of drie de schoen zetten. Meestal twee keer een cadeautje en een keer wat lekkers. En dit is dus iets waarvoor ik op de dag zelf geregeld nog naar de winkel moet racen. Want och ja, Sint is in het land dus de schoen mag gezet. Wij houden schoencadeautjes ook echt klein. Dus winkels als Action, Zeeman, Kruidvat zijn hier prima voor. En nu kan ik wel zeggen, mijn voornemen is om dit binnenkort te kopen, ik vergeet het toch weer. Of eigenlijk denk ik; ik heb nog tijd genoeg!

 

Maar… ik heb cadeautjes!

 

Het is niet te geloven, maar ik heb dus al cadeautjes in huis. Oké, stiekem weer toeval. Een tijdje geleden was de dochter van een vriendin jarig. We kochten een mooi doosje Playmobil. Echter bleek ze dit al te hebben toen ik mijn vriendin appte. Geen probleem, ruilen kan. Maar we kochten het bij Cranenbroek. Hier krijg je geen geld terug maar alleen een waardebon. Daarnaast komen we hier niet zo vaak. Maar aangezien onze dochter Playmobil ook leuk vindt, hebben we het aan de kant gelegd voor haar. Cadeau 1 is dus binnen.

Ook kochten we vlak voor de zomervakantie een aantal boeken. We vonden een leuke over kamp (leuk en passend, want ze is de eerste keer op kamp geweest met de jeugdvereniging). Het avi niveau bleek toch nog wat moeilijk. Ik heb het boek dus aan de kant gelegd voor december. Cadeau 2 is dus ook binnen.

 

Vorig weekend kocht ik voor een vriendje van onze zoon een cadeautje. Hij vindt Playmobil leuk en bij Kruidvat (online) waren mooie aanbiedingen. Op dat moment kreeg ik van mijn schoonzus de tip dat een 2e doosje voor de helft van de prijs is. Ik vond voor zijn vriendje een doos van 16,99 voor 9,99. En voor onze zoon een doos van 56,99 voor 34,99. Al prachtige aanbiedingen. En ik kreeg dus nog eens korting. Ik betaalde voor de twee dozen nog maar 33 euro samen!
Het zou natuurlijk dom zijn als ik er geen tweede doos bij zou bestellen. Zijn vriendje was in ieder geval heel blij met zijn cadeau (doosje 6890, helaas al uitverkocht). En de andere grote doos staat hier op zolder. Cadeau 1 voor zoonlief is dus ook ingeslagen

 

1 gelovige en 1 niet gelovige

 

Ik ga dus de komende weken nog op jacht om de cadeautjes aan te vullen. En natuurlijk niet vergeten de schoen cadeautjes te kopen. Dit is het eerste jaar dat onze dochter (8 jaar, groep 5) niet meer in Sinterklaas geloofd. Ze geeft me dus al wat subtiele tips. En zei zelfs, ik kan ook met je mee en je helpen. Maar nee, dat vind ik zelf niet leuk. Het moet wel een verassing blijven.

Ik ga jullie op de hoogte houden of het me gaat lukken alles ruim om tijd bij elkaar te hebben. En het geen last minute (lees een week van tevoren) nog moet inkopen.

 

Wanneer starten jullie?

 

 

Comments are closed.