Vandaag deel ik met jullie mijn laatste byjon blikt terug overzicht. Ik weet nog niet hoe ik het in 2020 ga doen, maar dat gaat vast goed komen. Eerder deelde ik met jullie elke maand een “wist je dat” en de afgelopen twee jaar deed ik dat met “byjon blikt terug”. Korte terugblikken over de maand die voorbij is. En vandaag is gewoon de laatste dag van december, de laatste dag van 2019. Kijk je mee naar onze laatste maand van het jaar?

 

SinterKerst

 

Dit was natuurlijk de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vierden. Dit begon bij ons al het laatste weekend van november bij mijn moeder thuis met pakjes. Donderdag 5 december vierden we thuis Sinterklaas. Dit deden we door eerst samen met mijn moeder te gourmetten en vervolgens kregen de kinderen pakjes.

 

Kerst zag er bijna het zelfde uit. Kerstavond bij mijn schoonmoeder met familie eerst gourmetten en pakjes onder de boom. Bij beide feesten zijn de kinderen goed verwend. Ook wij, vriendlief en ik, kregen wat leuke dingen.

Eerste Kerstdag aten we samen met mijn broer en zijn gezin bij mijn moeder thuis. Een gezellig middag en avond. Tweede Kerstdag gingen we in de ochtend even een frisse neus halen. Dit deden we al vroeg en wandelden een rondje door Outlet Centrum Roermond. Niet om te winkelen maar voor de gezelligheid met het reuzenrad en alle lichtjes met natuurlijk de grote kerstboom.

Eind van de middag gingen we naar mijn broer. Hun verbouwing is zo goed als klaar dus namen we daar een kijkje. En we bleven nog even borrelen met hapjes voor het avondeten.

 

Zoals je kan lezen, vrij rustige, maar fijne dagen. Vandaag natuurlijk nog de afsluiting van 2019. Dit doen we samen met vrienden, dit jaar bij ons thuis.

 

Uitjes

 

Ook deze maand maakte ik wat uitjes. Zo gingen we op de vrije dag van de kinderen samen maar de bioscoop, Frozen 2. Eind van de maand ging ik nog een keer naar de bioscoop. Samen met de moeder van een vriendinnetje van onze dochter. Inmiddels kan ik haar wel vriendin noemen. We zijn beide dol op kerstfilms dus die moesten we nog even zien, Last Christmas. Tja, wat we ervan vonden? Daar kwamen we niet helemaal uit. Het was niet een soort film zoals we op Netflix kijken, maar echt tegen viel de film ook weer niet.

Als gezin gingen we ook nog op een zondagmiddag naar een muziekbandje in het dorp. Erg gezellig. 5 januari staat al het volgende muziekbandje op de planning. Het fijne is dat de kinderen gewoon mee kunnen. Deze bandjes spelen op zondagmiddag, begin van de avond. Ideaal dus.

Met vriendlief sloot ik het jaar relaxe af door nog samen een ochtend naar het thermaalbad in Arcen te gaan. Gewoon even samen en lekker genieten van het warme water. Ontspannen!

Ook vierde ik deze maand nog de verjaardag van een vriendin. Ze had een heerlijke brunch voor ons verzorgd.

 

Hoesten en snotteren

 

Helaas ook een maand met veel gesnotter. Begin van de maand was ik zelf echt niet fit. Hierdoor heb ik me ook 1 dag ziek moeten melden op het werk. Veel hoesten vooral en nog een dag koorts erbij. Na een paar dagen ging het gelukkig beter. Dochterlief had het erger te pakken. Ze is maar liefst 4 dagen ziek geweest en alleen maar op de bank gelegen. Zelfs een filmpje op de I-pad kijken was haar teveel. Daarna had ze nog 2 dagen nodig om weer wat bij te komen en dag 7 leek ze dan eindelijk weer wat fitter. De kleine man ook veel gesnotter en vriendlief mag van geluk spreken.

 

Blog

 

Ook deze maand was ik niet heel actief met bloggen, maar er kwamen zeker blogs online. Zo gaf ik een leuke tip voor doeboeken tijdens deze kerstvakantie en nog leuke knutseltips.

Zelf ging ik ook creatief aan de slag met figuren stippen.

 

En ik liet jullie mijn wensenlijstje voor 2020 weten. Uhm ja, heel wat wensen, maar een mens mag dromen toch? Ondanks de mindere blogs kwamen jullie toch gezellig mee lezen. Via facebook deelde ik wat oudere blogs over Kerstknutsels en dat viel goed in de smaak bij veel mensen.

 

De beste wensen

 

Als laatste wens ik jullie vanavond allemaal een hele fijne jaarwisseling. Met hopelijk een liefdevol 2020! Met mensen die je lief hebt, fijne wensen en gewoon gelukkig met jezelf zijn!

 

Ik hoop jullie weer allemaal terug te zien op mijn blog om artikelen te komen lezen. Artikelen over speltips, creativiteit, misschien iets meer persoonlijke artikelen en vast en zeker nog veel meer…. Ik ben in ieder geval nog bezig met het een en ander achter de schermen…

 

Liefs

 

Comments are closed.