Het is al bijna 3 jaar geleden dat we ons eerste kinderfeestje bij ons thuis vierde. onze dochter werd toen 5 jaar. Zo’n eerste kinderfeestje is best spannend. Wat ga je doen? Hoeveel kindjes nodig je uit? Hoelang vier je het feestje? Vragen die je je allemaal stelt bij zo’n eerste feestje. Inmiddels hebben we 3 partijtjes van haar gehad. En ook het eerste feestje van onze jongste is gevierd.

 

Thema
Onze dochter wilde 3 jaar geleden een prinsessenfeestje. De vriendinnetjes mochten in prinsessenjurk komen en dat maakte het feest extra feestelijk. Een jaar later koos ze voor een “high tea” feestje. We maakten een etagere en bakten koekjes. We deden daar nog het ballonnenspel bij en het was een gezellige middag. Het ballonnenspel houdt trouwens in dat je in de ballonnen een briefje stopt, met daarop geschreven wat ze gaan doen. Ik koos voor verschillende spelletjes zoals stoelendans, bal gooien enz.

Afgelopen jaar hadden we een feestje buiten de deur. Overigens wel met thema, glitter en glamour. Ze mochten zich eerst opmaken, haren kammen en nagels lakken. Daarna werd er een leuke groepsfoto gemaakt en werd er gedanst. Na wat te drinken en chipjes mochten we nog een uurtje bowlen. De dag sloten we met frietjes af.

Het waren 3 geslaagde feestjes. Zowel thuis als buiten de deur, Beide keuzes hebben voor- en nadelen.

 

Maar nu, de kleine man werd 5. Zijn eerste feestje. Spannend! We riepen steeds: met de jongens gaan we eropuit, lekker rustig, maar ze zijn eigenlijk nog maar jong en een thuis feestje is prima. Onze jarige koos voor ridders en prinsessen. Want hij wilde niet alleen vriendjes vragen, maar ook vriendinnetjes.

 

We maakten de uitnodiging zelf. Eenvoudig, maar vrolijk omdat hij de kasteeltjes zelf inkleurde. De jongens kregen ridders en de meiden prinsessen. We kozen voor een tijdstip van 3,5u (14:00-17.30) Bij onze dochter kozen we destijds voor eenzelfde tijdsduur (14.30-18:00) en voor deze leeftijd een prima tijdsbestek.

 

Wat hebben we gedaan?
We startten om 14:00 met cadeautjes verstoppen. Dit bleek al een groot succes. De kinderen (5 stuks in totaal) verstopten hun cadeautjes in de woonkamer en onze jarige mocht gaan zoeken. Na het zoeken en uitpakken namen we plaats aan de tafel. Drinken en wafel versieren.

Terwijl ik afruimde en de tafel klaar maakte voor het volgende onderdeel, speelden ze erg lief samen in de speelkamer. Het waren in totaal 4 jongens en 2 meiden.

Ik had via de website BakerRoss houten zwaarden en houten stafjes besteld. Deze website had ook nog sleutelhangers in het thema om zelf te kleuren. Dus deze belandde ook nog in mijn mandje. Ze hebben hier ontzettend leuk aan gewerkt. De vraag was dan ook meteen: mogen we het mee naar huis nemen? Natuurlijk!

 

Helaas werkte het weer niet echt mee, maar zijn we toch naar buiten geweest. Vriendlief had een speurtocht uitgezet. Wederom eenvoudig met ridder en prinses kaarten voorzien van een pijl. Door de regen hebben we tijdens de speurtocht maar 2 opdrachten gedaan.

1.Staart prikken van de draak. We printten draken uit en ik maakte staartjes. Deze moesten ze geblinddoekt op de juiste plek plakken (lang leven dubbel zijdige tape)

2.Ringsteken. Vriendlief maakte 4 poortjes met ringen eraan vast. De kruiwagen was het paard en ze kregen natuurlijk een stok in handen. Dit was ontzettend leuk. Vriendlief duwde de kruiwagen en de kinderen konden zo ringsteken.

 

Bij elke opdracht verdienden ze trouwens muntjes. Dit motiveerde ze nog meer, al deden ze al super goed mee. Op het laatste moesten ze nog een schatkistje zoeken met extra munten.

Terug thuis mochten ze van deze munten een cadeautje kopen in het winkeltje. Ik had bij de Action kleine cadeautjes gekocht van max 0,80 cent per stuk. Hier mochten ze allemaal 2 dingen uitkiezen.

Ik koos dus niet voor een snoepzakje op het einde maar voor een cadeautje. Oke, een klein haribo zakje kregen ze erbij als snoepjes. En eerlijk, er was geen 1 kindje datbvroeg naar een snoepzak.

 

Na de speurtocht hebben ze wat chipjes en fruit gekregen. En van beide smulden ze. Ze hadden toen en half uurtje de tijd om lekker te spelen of kleuren. En de dag sloten we ook dit keer af met frietjes.

 

Onze zoon heeft genoten van zijn 1e kinderfeestje en ook zijn vriendjes en vriendinnetjes hebben het (naar mijn weten) leuk gehad. De sfeer onderling was gezellig. Een mix van jongens en meiden.

 

En nu, nu gaan we verder met voorbereiden voor onze dochter. Zij heeft dit jaar weer gekozen voor een thuisfeestje. De eerste voorbereidingen zijn genomen. Wij hebben er in ieder geval alweer zin in! Ze moet alleen nog een weekje of 4 geduld hebben. Maar uitnodigingen maken en inkopen doen, daar zijn we een begin mee aan het maken.

 

Welke feestjes heb jij al gevierd met je kind(eren)?

 

 

Comments are closed.