De eerste week thuisschool zit erop. Ik moet eerlijk zeggen, deze week ging vrij snel voorbij. Beide kinderen hebben van school werk gekregen en hebben er zonder mopperen aan gewerkt. Door het mooie weer werd er ook nog veel buiten gespeeld. En verder is er natuurlijk tijd genoeg voor leuke gezelschapsspelletjes.

 

Spelletjes

 

Nu we vrijwel allemaal thuis zijn is er voldoende tijd om een spelletje te spelen. Voor jonge kinderen ook nog leerzaam. Daarnaast gaat de tijd zo vlugger voorbij en geniet je met je gezin van het samenzijn.

Op mijn blog deel ik geregeld spellen met jullie. En dit keer maak ik een overzicht van onze spel tips. Ik kies er 10 uit die ik nogmaals met jullie deel.

Mocht je je toch vervelen de komende twee weken (en ik ben er bang voor, maar misschien nog wel langer) is het wellicht een idee om wat nieuwe spellen te bestellen.

 

Door op de link te klikken kom je uit bij het blogartikel over dit spel!

 

1.Uno. Kaartspellen zijn nu eenmaal leuk. En ook nog eens makkelijk te spelen met het gehele gezin. Met de jongste spelen we de junior versie maar met onze oudste dochter de gewone uno.

 

2.Familie poen en Animal party zijn beide ook spellen met kaartjes. Familie poen wordt gespeeld door onze oudste dochter. Tevens leert ze hierbij geld tellen. Animal party valt vooral bij onze 6 jarige in de smaak, dobbelen maar.

 

3.Op het moment wordt er bij ons veel stratego junior gespeeld. En ook ik als ouder vind dit ontzettend leuk om te spelen. Het spel heeft twee varianten. Voor verschillende leeftijden is het daarom ontzettend leuk.

 

4.Doolhof junior. Logisch denken is hierbij belangrijk. Dus ook nog eens leerzaam. Ook een spel dat veel uit de kast wordt gehaald.

 

5.Zin om te lachen? Dan is Rakker kakt erg leuk. Valt vooral bij de jongere kinderen in de smaak. Rakker maakt namelijk veel scheet geluidjes totdat hij een drolletje uitpoept.

 

6.Wil je je kind iets leren over het verkeer? Dan is “Veilig verkeer” een ideaal spel. Je bent dan meteen met thuiswerk bezig.

 

7.Wij spelen dit spel niet meer, maar toen de jongste jonger was werd het bijna dagelijks gespeeld. Nijntje tikkertje. Een groot speelbord met leuke figuren en een grote dobbelsteen.

 

8.Kroko Loko. Je moet goed onthouden waar de kaartjes liggen. Je gooit met een dobbelsteen en moet dan het juiste kaartje (water-, lucht- of landdiertje) omdraaien. Wij hebben dit spel al erg lang, maar wordt door onze 6 jarige toch nog steeds gekozen.

 

9.Een leerzaam spel dat je alleen speelt is, three little pigs. Niet echt een gezelschapsspel natuurlijk, maar zeker een aanrader. Je kind leert hierdoor logisch denken.

 

10.Buurman en Buurman bordspel. Het heeft iets weg van het spel party animal. Je moet dobbelen en zo proberen je kaartje bij elkaar te spelen. Buurman en Buurman is nu eenmaal een bekend en lachwekkend duo waar veel kinderen naar kinderen op tv. Daarom zijn zulke spellen vaak in trek.

 

Veel plezier met spelletjes spelen 😀

 

Comments are closed.