Onze dochter werd 2 weken geleden 8 jaar. Ze wilde haar kinderfeestje dit jaar thuis vieren. Wat mij betreft prima. Maar wat ga je dan doen? Ik keek via pinterest naar ideetjes en kwam bij strandtassen pimpen uit. De zoektocht naar een strandtas viel echter tegen, maar ik kwam een prima alternatief tegen.

Kinderfeestje

Een kinderfeestje, hier kijken ze meestal toch wel naar uit. Inmiddels was dit voor onze dochter haar 4e kinderfeestje. We vierden de eerste twee feestjes, bij 5 en 6 jaar thuis, het 7e verjaardagsfeestje vierden we ergens anders en dit jaar wilde ze weer graag thuis blijven.

Strandtassen pimpen in Ibiza style. Dat was het idee, Echter zijn strandtassen erg prijzig. Gelukkig bestaat er zoiets als aliexpress en nam ik daar een kijkje. Geen strandtassen, maar wel kleine rieten tasjes. Ook prima. Ze waren gevoerd en met rits. En dat voor maar 2,50 per tasje. Ik was redelijk op tijd met bestellen, maar toch spannend. Boven wonder had ik de tasjes binnen een week al binnen!

Wat hebben wij gedaan?

We starten de middag met wat lekkers en cadeautjes uitpakken. Daarna gingen we aan de slag met de tasjes.

Ik kocht bij de Action en Xenos wat versiering. Zoals lint, strikjes en bloemen. Het handige van het Action lint is dat het zelfklevend is. De andere lintjes, strikjes en bloemen moesten we vastmaken met een lijmpistool. Hierbij heeft mijn moeder geholpen. Voor 7 en 8 jarige is dat wel handig, gezien de lijm erg warm wordt.

Als extraatje maakten we er een sleutelhanger bij. (De bestelling van alie hiervoor is helaas nog steeds niet binnen).  Mijn schoonzus ontdekte bij de Action hartjes sleutelhangers. Erg leuk. Zelf iets schrijven en kleuren. Verder had ik nog wat kralen, veertjes en symbooltjes. Hiermee zijn ze dus lekker bezig geweest. Dus de alie bestelling was helemaal niet nodig geweest.

In totaal zijn ze een uur bezig geweest met het versieren van hun tasjes en het maken van de sleutelhangers. Ideaal dus om te doen met een kinderfeestje. Gezien het mooie weer zijn ze nog heerlijk gaan buiten spelen. En om 16:30 stond de tafel klaar om te gaan gourmetten. Op het gourmetten reageerde de meiden enthousiast. Het is weer eens iets anders dat frietjes of pannenkoek.

Het was een relax en gezellig feestje. De meiden hebben genoten.

Pimp je tasje

Tasjes (gekocht via Alie voor 2,50 per tasje)

Lint (Action en Xenos prijzen tussen de 0,50 en 1,50)

Sleutelhangers in hart vorm (6 stuks voor nog geen euro)

Kraaltjes en draad (Deze spulletjes had ik zelf allemaal, maar vast en zeker ook bij Action, Xenos te vinden)

Verder heb je nog lijmpistolen nodig om alles vast te maken.

Eenvoudig meten hoeveel lint je nodig hebt. Daarna plak je het vast. Ook de strikjes en bloemen plak je makkelijk vast met een lijmpistool. En het blijft zitten. Het tasje is al mee naar school en de carnavalsdisco geweest en zit nog prima vast.

De papieren hartjes zitten bij de sleutelhangers erbij. De meeste meiden schreven hun naam erop. Nog wat kralen en figuurtjes aan de sleutelhanger en dit vrolijkt je tasje nog meer op. Ik had achteraf alleen beter ander draad kunnen gebruiken. Bij twee vriendinnetjes liet de sleutelhanger namelijk al los. Maar was snel op te lossen.

En dit is het resultaat van mijn dochter:

 

 

 

Comments are closed.