Als je gaat verbouwen of verhuizen, is het belangrijk om niet alleen te denken aan de grote veranderingen, zoals het herindelen van een ruimte of het kiezen van nieuwe meubels. Je moet ook aandacht besteden aan details die het uiterlijk van je huis compleet maken. Wij geven je een paar tips waar je op moet letten bij het afwerken van je (nieuwe) huis.

1. Kies het juiste deurbeslag

Deurbeslag is een belangrijk detail dat vaak over het hoofd wordt gezien. Onder deurbeslag vallen alle artikelen die je nodig hebt om een deur te kunnen openen en sluiten. Bij de voordeur maak je echt indruk met een mooie deurgreep, in combinatie met een bijpassende deurbel, brievenbus en huisnummer. Ga voor de binnendeuren voor deurbeslag in dezelfde stijl om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor deurbeslag zwart of RVS deurbeslag. Beide opties zijn prachtig voor een moderne en strakke look. En als je een jaren 30 huis hebt is messing deurbeslag misschien wel de beste keuze voor jou. Er is altijd wel iets dat bij jouw smaak en de stijl van je huis past.

2. Ventileer je huis voldoende

Het is misschien niet het meest aantrekkelijke onderwerp om het over te hebben, maar toch zijn ventilatieroosters een essentieel onderdeel van elke woning. Ze zorgen voor frisse lucht en voorkomen vochtproblemen en schimmelvorming. Maar ventilatieroosters kunnen ook stijlvol zijn! Er zijn tal van verschillende ontwerpen beschikbaar, van RVS ventilatieroosters tot zwarte ventilatieroosters, en van strak en modern tot traditioneel. Kies ventilatieroosters die passen bij de stijl van je huis en zorg ervoor dat je ze op de juiste plaatsen installeert.

3. Zorg voor goede verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect van de afwerking van je huis. Het kan niet alleen de sfeer van een kamer bepalen, maar het kan ook helpen bij het benadrukken van bepaalde kenmerken van je huis. Overweeg om een mix van verlichting te gebruiken, waaronder hanglampen, wandlampen en vloerlampen, om de verlichting van je huis in balans te brengen.

Zorg voor goede verlichting

5 tips voor het afwerken van een nieuw huis

4. Het belang van een trapleuning

Als je een huis bouwt, is de trap er natuurlijk eerder dan een trapleuning. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk een trapleuning op te hangen. Een leuning zorgt er namelijk voor dat je veilig van boven naar beneden kunt gaan, en tijdens een verbouwing gebeurt dat natuurlijk constant. Niet alleen door jezelf, maar bijvoorbeeld ook door werklui. Een RVS trapleuning ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heel stevig en veilig.

5. Plinten

Plinten zijn vaak een vergeten detail, maar ze kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Plinten zorgen voor een mooie afwerking van de overgang tussen de vloer en de muur en kunnen ook een extra laag textuur en kleur toevoegen aan een kamer. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar, van eenvoudige rechte lijnen tot sierlijke gekrulde plinten. Zorg er ook voor dat ze goed worden geïnstalleerd, want scheve plinten ogen direct heel rommelig.

Door te investeren in hoogwaardige materialen en aandacht te besteden aan de afwerking van je huis, kun je ervoor zorgen dat je huis er geweldig uitziet en aanvoelt. Of het nou gaat om een huis dat je verbouwt of renoveert, of om een nieuwbouwhuis. We hopen dat je iets hebt gehad aan onze tips!

Comments are closed.