Een uitje met kinderen is altijd wel gezellig. We proberen dan ook geregeld iets leuks te doen. Vaak zijn dit uitjes als zwemmen, binnenspeeltuin, fietsen of een bezoekje aan de kinderboerderij. Geen grote bijzondere dingen, maar wel uitjes waar ze zich mee vermaken.

Afgelopen zondag besloten we naar de dierentuin te gaan. Een andere dierentuin dan waar we gewoonlijk heen gaan.

Dierentuin

De dierentuin die we meestal bezoeken is Burger’s Zoo in Arnhem. Een prima dierentuin. Genoeg te zien en qua afstand te doen. Ook zijn we al twee keer naar Dierenrijk in Neunen geweest. Wat kleiner, maar tevens leuk met een speeltuin erbij.

We besloten afgelopen zondag dat een dierentuin uitje wel weer eens gezellig zou zijn. Via jumbo dagje uit kun je met korting naar verschillende dierentuinen. We zagen Zoo Antwerpen ertussen staan. Vanuit Limburg, waar we wonen, een uur en 15 minuten rijden. Prima afstand en ik kan je verklappen het is een top dierentuin.

Zoo Antwerpen

De dierentuin ligt midden in Antwerpen. Direct naast het station. Met de trein dus makkelijk te bereiken. Maar ook met de auto was het niet moeilijk. Parkeergarages genoeg in de buurt. En bij een aantal parkeergarages kun je voor 4 euro parkeren, wel even je parkeerkaart laten afstempelen op het flamingo plein. En 4 euro is echt geen geld, om op loopafstand ( lees nog geen 5 minuten lopen) bij de dierentuin te komen en dat in hartje Antwerpen.

Wij kochten onze kaartjes met korting via Jumbo dagje uit. In totaal kregen wij 30 euro korting. Dus dat was mooi meegenomen.

Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis. Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar betaal je 21,50. Voor 12 t/m 17 jarige betaal je 24,50 en 18 jaar en ouder betaalt 26,50

Koop je je kaartje online, krijg je 1,50 korting per kaartje. Maar tip dus: de  jumbo dagje uit muntjes.

Dieren

De dierentuin in Antwerpen bestaat al heel lang. Maar de dierentuin is ontzettend goed onderhouden. Alles zag er keurig uit. De hokken van de dieren waren mooi. Van meerdere kanten kun je de dieren zien. Dat vond ik echt een pluspunt.

En dieren, bijna alle dieren waren er wel. Vooral de bekende dieren, en dan niet 1 soort aap, maar enorm veel verschillende apen. Ook waren er binnen verblijven. De vlindertuin is hier een voorbeeld van. Erg mooie vlinders. Ook kon je binnen kijken naar vissen, zeehonden en reptielen.

Zoo Antwerpen #dagje eropuit

De route was fijn om te volgen. Heel duidelijk en de dieren waren dicht bij elkaar. Je hoefde dus geen enorme afstanden te lopen. Toiletten, drink- en eetgelegenheden waren er ook voldoende. Voor de kinderen nog een speeltuin, klimmuurtje en glijbaan in een grot. Fijn als ze zo af en toe even kunnen spelen.

Ook was er op het vlinderplein van alles te doen. Een draaimolen (hiervoor moest je wel betalen), een klim parcours, spelletjes en je kon op de foto.

Onze mening, een aanrader om naar deze dierentuin te gaan. We hebben er veel tijd doorgebracht, de dieren goed bekeken, gespeeld en nog een broodje gegeten. De kinderen genoten van deze dag. En vooral dat ze de dieren allemaal zo goed konden bekijken. Zoals ik al schreef, via meerdere kanten kun je de dieren bekijken. Geen zeehond buiten? Dan keek je gewoon vanuit binnen hoe ze aan het zwemmen waren. Echt super.

Dus volgend jaar, kiezen we hoogstwaarschijnlijk weer voor deze dierentuin. Want wij vonden hem erg mooi!

Comments are closed.