Afgelopen weekend bezochten de kinderen en ik een museum. We gingen er naar toe i.v.m. een activiteit vanuit JongNL Limburg. Maar dit museum was ontzettend leuk. En daarom deel ik dit leuke Limburgse uitje met jullie.

 

Museum de LochtInformatie

Het museum ligt in Melderslo. Dit is in Noord-Limburg. In dit museum ben je dicht bij de natuur.

Je kunt mooie dingen beleven van vroeger: de boerderij, het platteland.

Er is zo veel te zien! Er is veel te beleven.

 

De Locht gaat over het leven van vroeger op de boerderij.

Maar daarnaast gaat De Locht ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie. Glastuinbouw.  Je wordt ontvangen door vrijwilligers.

 

Wat vonden wij ervan?  – Vroeger en Nu
Samen met onze 4 jarige zoon en 7 jarige dochter bezochten we De Locht. We startten bij “vroeger”. Je kon genoeg zien, de keuken, slaapkamer, kleding van vroeger, de stal en nog meer veel. Erg leerzaam voor de kinderen. Wij speelden er nog een spel bij.

Er was bijvoorbeeld een ouderwetse kachel. Via een stickervel moest je de sticker erbij zoeken van “nu”. Vroeger een kachel, nu een verwarming.

Ontzettend leuk gedaan. Op deze manier leren de kinderen er extra veel van en sta je juist langer stil bij “vroeger”.

Ook mochten wij de was doen, zoals ze dat vroeger deden. Van vlekken insoppen tot ophangen.

 

Veiling
Nog iets dat ontzettend leuk is, is de veiling. Na een kort uitleg mocht je je eigen groente zien te veilen. Er werd een getal aangegeven en met een druk op de knop moest je op dit getal terecht komen. Wij gingen in ieder geval met heerlijke paprika’s naar huis. Gewonnen door de kinderen.

 

Wat nog meer…
En valt nog meer te beleven. Zo keken we hoe ze klompen maken, namen we een kijkje in de kassen en bezochten we nog de landbouwschuur.

Overigens hebben wij nog niet alles gezien in museum De Locht. Dit had te maken dat we nog een feestje op de planning hadden.

Maar het is zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan. En alles rustig te kunnen bekijken, ervaren en te doen.

Doordat er nu ook een activiteit van JongnL Limburg was, was het wat drukker dan gewoonlijk.

 

Activiteiten
Er worden geregeld activiteiten georganiseerd bij de Locht. Voor volwassenen bijvoorbeeld muziek, maar ook aan de kinderen wordt gedacht. Voor een activiteiten overzicht kijk je hier.

Zo is er in de meivakantie elke dag wel iets voor de kinderen te doen. En voor de prijs hoef je het in principe niet te laten. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen t/m 12 jaar 4 euro en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Tevens is er nog een speeltuintje bij. En een restaurant.

Ik, maar ook de kinderen, vonden het er leuk. Dus terug gaan we nog een keer, want we hebben nog niet alles gezien!

 

 

Comments are closed.