Ik werk al meer dan 10 jaar in het onderwijs. De laatste twee jaar doe ik dit in een kleutergroep. Weer even wennen van bovenbouw naar onderbouw maar ontzettend leuk. En in de onderbouw worden verjaardagen gevierd. Geen traktaties op onze school maar wel lekker zingen en swingen. En daar hoort natuurlijk een kroon en taart bij. En de taart, die kun je eenvoudig zelf maken…

 

Kroon

 

Kleuters die jarig zijn vinden een kroon natuurlijk leuk. Dit hoort er nu eenmaal bij. De kronen die ik maak zijn niet heel bijzonder. Maar prima eigenlijk. Van karton een ronde mal en daar wordt een mooie kaart aan vast gemaakt. De jarige job mag deze kaart zelf kiezen. De kleuterjuffen maken er dan nog wat bloemen aan vast en plakken een aantal stickers erop. De kinderen zijn er in ieder geval blij mee.

 

Taart

 

De school waar ik werk had een taart. Maar eerlijk? Deze was volgens mij al jaren geleden gemaakt. Niet van deze tijd meer en enorm stoffig. Samen met een collega wilden we een nieuwe taart maken. Even zoeken op pinterest en je komt er genoeg tegen.

De basis voor deze taarten zijn ronde dozen. Helaas lastig te vinden voor een fijne prijs. Uiteindelijk vond ik wel hele mooie, maar daar betaalde ik wel 14,99 voor bij Ikea.

De dozen zijn stevig en vrij groot, dus voor die prijs is het dan wel goede kwaliteit.

 

De taart gaf ik met Action spuitverf een kleurtje. Lichtblauw/groen met wit. Daarna kreeg de taart ballonnen. Dit zijn plakstickers dus makkelijk te bevestigen. In de kleutergroepen worden de kinderen 5 of 6 jaar. Maar heel soms wordt een kindje 7, wanneer het jaar wordt over gedaan. Dus ik gaf mijn taart een 5,6 en 7 erop.

Om de taart wat om te vrolijken plakten ik er kwastjes op. Deze kwastjes zijn van een knutselslet die ik eens mocht reviewen. Je kan ze dus voor van alles gebruiken.

En onderaan beplakte ik de taart met een wit lint.

En als laatste horen er natuurlijk kaarsjes op de taart. Wederom genoeg kaarsjes voor kinderen die eventueel al 7 jaar worden.

 

En klaar…. het resultaat mijn mijn mooie taart die bij elke verjaardag tevoorschijn wordt gehaald. Blije snoetjes, want ze mogen immers echt de kaarsjes uitblazen!

 

De dozen zelf waren dus wat prijziger, maar de taart versiering was budgetproof. Bij winkels als Action, wibra en zeeman vind je genoeg leuks.

En mocht je nog meer inspiratie zoeken? Kijk maar eens op pinterest. Veel creativiteit en gegarandeerd een succes bij de kleuters om zoń mooie, grote taart in je klas te hebben!

 

 

 

Comments are closed.