Over 3 dagen is het alweer vaderdag. De meeste kinderen maken op school een knutselwerkje en leren er een versje bij. Bij Moederdag verliep dat iets anders door het thuiswerken i.v.m. corona. Mocht je kind toch niks maken op school of heb je misschien een kindje dat nog niet naar school gaat? Dan heb ik vandaag twee leuke, eenvoudige werken, die papa thuis kan ophangen.

 

Verf handjes

 

Met verf en kinderhanden kom je al een heel eind. Zoek maar eens op pinterest, je komt veel tegen. Ook wij, de kleuterjuffen, kozen voor verf en handen. De wat oudere kleuters, denk aan groep 2, kunnen dit ook al zelfstandig.

Je moet je hand twee keer insmeren met verf. De eerste keer verf je vier vingers (de duim sla je over) in de kleur van het haar. De handpalm geef je de kleur van de huid.

Vervolgens was je je handen en begin je opnieuw, of je neemt je andere hand. De handpalm en duim en pink vormen de trui. De uiteinde van de pink en de duim geef je weer de kleur van de huid. De middelste drie vingers vormen de broek van papa. Deze geef je ook een kleurtje.

 

De kinderen kunnen zelf met stift een gezichtje erin tekenen. En eventueel met papier of ook met stift een stropdas erbij maken.

Plak deze vrolijke papa op een stevig karton en plak een ophanghaakje aan de achterkant. Eenvoudig maar met een vrolijk resultaat.

 

 

Kartonnen bordjes

 

Met kartonnen bordjes kun je ook altijd wel wat leuks knutselen. Ik koos voor de instroomkinderen voor een grote medaille voor papa. Eerst weer aan de slag met verf, geel, want dit lijkt op goud.

Vaantjes eraan vastmaken en de kinderen de medaille laten versieren met plakfiguurtjes. In het midden een nummer 1 of Beste papa en klaar. Ook hier kun je een ophanghaakje aan vast maken.

 

 

 

Comments are closed.