Een jaar of twee geleden kreeg ik via een Instaswap twee gestipte theezak schoteltjes. Deze vind ik ontzettend leuk. Ze worden dan ook geregeld gebruikt. Vanaf die tijd wil ik het zelf al leren. Wel geregeld workshops gezien, maar te duur, te laat met aanmelden of gewoonweg op een onmogelijke dag en tijdstip. Maar afgelopen week maakte ik kennis met stippen…

Stippen

Ken jij het? Van dat leuke servies dat gestipt is. Meestal in een mandala vorm. Ik vind het zelf ontzettend leuk. Van theepotten, schoteltjes, bakjes tot aan borden. Via Pinterest wel eens gekeken, maar zelf dus nog niet gedaan.

Maar toen vertelde mijn moeder opeens dat ze ging leren stippen bij haar schoonzus, mijn tante. Uhm, wacht eens even, dat wil ik ook wel. En zo gebeurde het dat ik eindelijk leerde stippen.

Makkelijk of toch niet?

Voor het leren stippen heb je een aantal spullen nodig. Natuurlijk (wit) servies, porselein verf, stipstokjes, alcohol voor het schoonmaken van het servies en wattips. Deze kun je gebruiken bij een vergissing. Mijn tante heeft al deze spullen dus voor mijn moeder en mij was dit handig. We kochten alleen zelf bij Action wat kleine bordjes.

Mijn tante legde het duidelijk uit. Het lijkt niet moeilijk, maar je eerste stipwerk is toch best lastig. Je moet goed kijken waar je start, welke kleuren je wil gebruiken en of je diepte in je stipwerk wil. Dus heel makkelijk is het niet voor een eerste keer. Maar door het vaker te doen, leer je al snel.

Mijn eerste stipwerk bestaat uit roze tinten. Ik vind het zelf een vrolijk bordje geworden. En best trots voor een eerste keer.

 

Nieuw hobby

Mijn moeder en ik zijn enthousiast geworden. We kunnen nu ook zelf aan de slag met het stippen. Mijn moeder heeft namelijk een start set van 12 kleuren porselein verf besteld en houten stipstokjes.   Dus ook ik ga snel weer iets leuks stippen. Het is ontspannend om te doen, de tijd gaat vlug voorbij en je houdt er een vrolijk servies aan over.

 

 

 

Comments are closed.