Knutselen is altijd een fijne bezigheid. Vaak knutsel je met papier, strijkkralen, kosteloos materiaal of klei. Maar wij kozen dit keer voor iets anders. We gingen namelijk voor Pasen een ei maken van papier mache. En nee, dit hoeft niet perse met behanglijm. Je kan de plaksel voor papier mache heel eenvoudig op een andere manier maken.

Plakken

Papier mache is eigenlijk krantenpapier met laagjes plaksel aan elkaar vast maken. De bekende manier is met behangplaksel. maar dit kan ook eenvoudig op een andere manier. Wij maakten de plaksel van 50% water gemend met 50% bloem.

Het eenvoudigste is om een ballon te nemen en deze te voorzien van laagjes krantenpapier. Goed insmeren en glad strijken. Vanuit een ballon kun je verschillende dingen maken. Aangezien het bijna Pasen is maakten de kinderen hier in een huis een paasei.

Kliederen

Jeps, papier mache geeft wel een beetje een kliederboel. Maar de plaksel gemaakt van water en bloem is makkelijk weer schoon te maken. Ideaal dus. En leg natuurlijk altijd even een tafellaken of place mat eronder. Een andere tip is om je ballon in een “houdertje” te zetten. Op deze manier rolt je ballon niet zo snel weg. Een klein pannetje, kommetje of wc rol is het makkelijkste, dit heeft iedereen wel in huis.

Vervolgens moet je de ballon goed laten drogen. Dit kan wel een dag duren. Het ligt ook aan de hoeveelheid plaksel en laagjes die je gebruikt hebt. Maar minimaal 24uur heeft de ballon wel nodig om te drogen. Daarna kun je aan de slag met verf.

Resultaat

Hier in huis vonden ze het zeker leuk om te doen. weer eens iets anders.

 

 

 

 

Comments are closed.