Ik liet jullie al weten wat wij rondom Pasen in huis doen. Nu vergat ik nog te vermelden dat ik natuurlijk ook vrolijke servetten heb gekocht, passend bij dit thema. Leuk om de tafel mee te dekken op 1e en 2e paasdag.

 

En natuurlijk kun je rondom dit thema weer knutselen. Ik liet jullie al eerder een paas knutselwerkje zien. Ook dit werkje heb ik afgelopen week met mijn groep 7 geknutseld. Het werkje van papier. Het knutselwerkje kun je hier terug lezen.

Vorig jaar ging ik ook thuis  met de kinderen aan de slag rondom Pasen. We maakten met verf en materialen een vrolijk paasei

 

En dan deel ik vandaag nog een leuke paaskip. Deze paaskip heb ik eerlijk gezegd via pinterest gevonden. Er is een free printable voor deze kip. Deze vind je hier. Maar ik vond het gewoon te leuk om niet met jullie te delen.

 

Benodigdheden:

 

    • de paaskip op papier

 

    • stiften / potloden

 

    • schaar / plaksel

 

    • garen

 

Kleur de paaskip mooi in. Doe dit met verschillende kleurtjes en met leuke patroontjes. Daarna knip je alles uit. Met een touwtje bevestig je de voeten van de paaskip. Je kan er ook nog een lusje aanmaken om de paaskip op te hangen.

 

Het is een eenvoudig werkje, maar kinderen zijn hier toch even mee bezig (kleuren, knippen en plakken). Ze hebben daarna een leuk knutselwerkje om thuis op te hangen. Of om de klas mee te versieren op school.

 

 

 

 

 

Comments are closed.