Tijdens het lezen van een blog, waarin een moeder creatief was geweest met haar kinderen bedacht ik me dat het al weer even geleden was dat ik met A. iets gemaakt heb.

 

Ik vind het gezellig om met haar creatief bezig te zijn. Maar de laatste weken door drukte erbij in geschoten of ze had een speel afspraakje op woensdagmiddag. Deze middag is namelijk het handigste om samen te knutselen. Kleine broer ligt dan in bed en we hoeven de tafel in de keuken niet meteen op te ruimen, omdat het etenstijd is.

 

Gisteravond wilde ze knutselen en ik beloofde dit vandaag met haar te doen. En dat hebben we dus vanmiddag samen gedaan. Ik bewaar de lege wc rolletjes al een tijdje en deze bak zit behoorlijk vol. Daarom ging ik eens op pinterest kijken wat we hiervan konden maken. Iets wat voor A, bijna 5 jaar, niet te moeilijk zou zijn en iets wat niet te lang zou duren.

 

Ik vond iets leuks en dit hebben we vandaag samen gemaakt.

 

Benodigdheden:

 

  • Wc rolletjes

 

  • Verf & verfbakje (bv eierdoos)

 

  • Kwasten

 

  • Schaar

 

  • Lijm

 

  • Versiering: pom pom bolletjes, lintjes enz

 

 

Aan de slag:

 

  1. Hierbij moet je als ouder even helpen, het knippen van de vorm. Wc rolletje een beetje plat duwen en 3-hoekjes eruit knippen. Bovenaan zorgen dat je een spits puntje krijgt.

 

  1. Dan de boom verven. De binnenkant kan geverfd worden, maar hoeft natuurlijk niet.

 

  1. Even laten drogen. Tip: gebruik de föhn, dan kun je eigenlijk meteen verder.

 

  1. Versieren. Wij gebruikten kleine pom pom bolletjes en ik had nog glitterdraad. Verder gewoon met gekleurde verf, stipjes erop gemaakt

 

  1. En klaar zijn de kerstboompjes. Wij hebben ze inmiddels op een dienblad gezellig bij elkaar neer gezet.

 

En zo hadden dochterlief en ik vanmiddag een gezellig middag samen.

 

Knutsel jij wel eens met je kind(eren)? Waar haal jij je inspiratie vandaag?

 

 

 

Comments are closed.