De meivakantie is van start gegaan. De eerste dagen waren nog wat fris, maar de zon laat zich steeds meer zien. En dat is genieten.

Met frisse dagen is knutselen, creatief bezig zijn altijd wel een goed idee. En zo haalden wij de set om zelf kaarsen te maken uit de kast.

 

Kaarsen maken
De doos lag al een tijdje in de la. We waren er nog niet aan toe gekomen. De laatste weken zijn we wat minder aan het knutselen geweest in huis. Maar nu in de vakantie, met fris weer, is dit een leuke bezigheid.

 

De doos kost 10,99. De inhoud bevat 10 kleuren kneedkaars, een mesje, lont en een prikker.

Op de achterkant staat een zeer korte, eenvoudige omschrijving.

Samen met mijn 4 jarige en 7 jarige gingen we aan de slag.

In het begin was de kneedkaars vrij hard en daardoor lastig uit de verpakking te krijgen. De kneedkaars moet je duidelijk eerst goed kneden (met warme handen). Daarna kun je er figuurtje mee maken.

 

 

Figuurtjes maken
Op de doos vind je meerdere voorbeeldjes, maar je kan ook zelf aan de slag. Belangrijk is wel dat de figuurtjes goed kunnen staan. Want ze mogen natuurlijk niet omvallen zodra het lont wordt aangemaakt.

Gewone klei is makkelijker kneedbaar, maar met deze kneedkaars kun je toch best wel leuke figuurtje maken.

Beide kinderen vonden het leuk om te doen. Weer eens iets anders dan knippen en plakken. We hebben de kaarsjes natuurlijk ook even aangemaakt. En ja, ze doen het prima!

 

Dit artikel is niet gesponsord.

 

Comments are closed.