Dat we gaan verhuizen, hoef ik je vast niet meer te vertellen. Want ik schreef er al een aantal blogs over. Voor in het nieuwe huis heb ik een aantal leuke ideetjes.
En 1 ervan is voor de kinderen een eigen prikbordje. Een prikbordje waar ze een tekening of werkje van school aan kunnen ophangen. Of een mooie kleurplaat die ze thuis gemaakt hebben.

 

In ons nieuwe huis hebben we de luxe van een speelkamer. Hier komt onze oude keukentafel te staan waar de kinderen aan kunnen kleuren en knutselen. Boven deze tafel komen kleine prikbordjes te hangen. En deze heb ik samen met de kinderen gemaakt.

 

Benodigdheden:

 

    • Kurken onderzetters (Ik kocht ze bij de Action, ze waren in ieder geval goedkoop)

 

    • Plakkaatverf

 

    • Tape

 

    • Kwasten en verfbakje

 

    • Dubbelzijdige tape, spijkertje om de prikbordjes op te hangen

 

Hoe maak je ze:

 

Ik vond het leuk om voor beide kinderen een eigen prikbordje te kiezen. Met tape maakte ik daarom de eerste letter van hun naam (De A en M) op de onderzetters.

Daarna liet ik ze zelf lekker schilderen. Even laten drogen en de tape eraf halen. Zo staan de letters er prima op.

Met als resultaat twee leuke prikbordjes.

 

In de verpakking zaten drie stuks. Zelf heb ik dus het 3e prikbordje geverfd. Met tape maakte ik er vakken op. Verfde alle vakjes en verwijderde de tape weer.

 

Eenvoudige maar leuke pribordjes. Ze krijgen een mooi plekje boven de tafel in de speelkamer. Het eindresultaat, wanneer ze ophangen, zal ik zeker nog met jullie delen.  Maar op dit moment zijn we nog aan het klussen, bijna klaar en bijna verhuizen.

 

Het eind resultaat van de 3 gepimpte onderzetters. Ik twijfel nog of ik de letters even met stift moet overtrekken zodat ze nog duidelijker zichtbaar zijn.

 

Wat vind jij van deze prikbordjes?

 

Comments are closed.