Vandaag is de herfst gestart. Al wordt ook wel gezegd dat dit jaar de herfst 23 september van start gaat. Al was het vandaag echt wel al een herfstachtige dag. Er was wind en af en toe een buitje. Gelukkig voelde de wind nog niet heel koud aan. Maar nu de herfst start en we weer meer binnen zijn, breekt de tijd van knutselen weer aan.

 

Knutselen

Zo gezellig, om met dit weer binnen heerlijk te freubelen. Ik heb al wat leuke knutselwerkjes uitgezocht. En daar ga ik de komende weken ook mee aan de slag. Werkjes voor school maar ook voor thuis de boel herfst klaar te maken.

Ik kan dit nu nog niet met jullie delen, maar ik deel wel een aantal leuke knutsel tips van afgelopen jaar. Allemaal passend bij het thema herfst. Een fijn seizoen vind ik.

 

Wasco
3 jaar geleden deelde ik een eerste herfst knutsel werkje. Heel eenvoudig met wasco. Maar kleuren met wasco blijft gewoon leuk. Het is niet echt knutselen, maar wel creatief bezig zijn.

 

Uiltjes
Uiltjes. Diertjes die passen binnen dit thema. Een echt knutselwerkje met scheuren, knippen en plakken.

 

Vouwen
Ik was in dat jaar goed op dreef en vouwde ook nog ontzettend leuke herfstblaadjes. Wellicht dat ik deze ook dit jaar weer maak. Vouwen doe ik eerlijk gezegd ook minder vaak. Ik kies sneller voor knippen, plakker en verven.

 

Theelichtjes
Tijdens de herfst is het in de avond weer vroeger donker. Kaarsjes zijn dan de oplossing. Is ook nog eens heerlijk knus. En mooie theelichthoudertjes passend bij de herfst kun je makkelijk zelf maken.

 

Jonge kind
Voor de jongere kinderen deelde ik een eenvoudig herfst knutselwerkje. Paddenstoelen en dennenappels verven. Blijft beide leuk om te maken.

 

Verven
Met wat oudere kinderen kun je aan de slag met verven. Een werkje met een herfstblad en prachtige, overlopende kleuren.

 

Heb jij nog een crea herfstblog? Plaats gerust je link in een reactie!

 

 

 

 

Comments are closed.