Een maandje of twee geleden leerde ik van mijn tante stippen. Voor mijn verjaardag half november kreeg ik een eigen setje porseleinverf en stokjes. Het is geen hobby die je dagelijks doet, maar je kan er wel leuke dingen mee doen. Zo maakten dochterlief en ik iets voor kerst.

 

Cadeautje

 

Met stippen kun je mooie, vrolijke bordjes, schaaltjes en mokken maken. En nog meer hoor, zolang het maar porselein is. Zo zag ik bij mijn tante een prachtige vaas, wel veel werk. En een gestipt werkje is ook leuk om iemand cadeau te doen. Een schaaltje stippen en vullen met bijvoorbeeld chocolaatjes is leuk om te geven, inpakken in cellofaan, strik erom en klaar.

 

Figuren

 

Met stippen hoef je niet alleen maar mandala vormen te maken. Je kan ook figuren stippen. Slim is dan om eerst van papier een mal te maken. Deze trek je over met kleine stippen, denk hierbij aan een saté prikker. Daarna kun je het over doen met een stipstokje.

 

Dochterlief maakte zo een kerstboom voor mijn schoonmoeder. We vulden dit bordje met kerstkoekjes en pakte het mooi in. Een kleinigheidje, maar wel persoonlijk gemaakt.

 

Zelf maakte ik een kerstboom op een wat groter bord. Het was nog even experimenteren, maar eigenlijk best leuk geworden. Ik gebruikte het bord thuis voor onze kerstlunch.

 

Comments are closed.