Afgelopen week was het herfstvakantie in Limburg. Ik werk in het onderwijs en had samen met de kinderen een weekje vrij. De meeste tijd brengen we gewoon thuis door met samen spelen en natuurlijk knutselen.

Samen met de kinderen maakte ik afgelopen twee dan ook twee eenvoudige knutselwerkjes.

 

1.Paddenstoel

-Groen, wit, rood papier

-Schaar en plaksel

 

Je kan 16 vierkantjes vouwen, maar je kan er ook voor kiezen het blaadje dubbel te vouwen. Je knipt twee hoekjes eraf en het hoedje van de paddenstoel is al klaar.

Nog een wit steeltje en witte bolletjes en je heb een mooie herfst paddenstoel gemaakt. Natuurlijk wel even opplakken op bijvoorbeeld een groen blaadje.

Het leuke is wanneer je verschillende maten paddenstoelen maakt en deze naast elkaar opplakt. Misschien nog wat gras, een boom of eikeltjes erbij en je hebt een prachtig knutsel werkje.

 

2.Dennenappels
-Dennenappels

-Verf en kwasten

 

Afgelopen week waren we ook naar het bos geweest. De kinderen hadden daar wat spulletjes gezocht, eikeltjes, blaadjes en dennenappels.

De dennenappels zijn we gaan verven. Ze zijn immers dol op verven. En nu hebben we in huis een mandje staan met vrolijke gekleurde dennenappels.

Een tip: verven met nagellak. Deze kleuren zie je beter, blijven beter op de dennenappels zitten. Maar ik vond onze kleine man van ruim 2,5 jaar toch net te klein om met nagellak te verven.

 

 

 

Comments are closed.