Met afval kun je soms ook weer nieuwe spullen maken. En dat deed ik. Ik bewaarde een blikje en een glazen pot. Beide toverde ik om tot een bakje voor pennen, potloden of stiften in te bewaren. Zorg eerst dat je eventuele etiketten eraf haalt. Dit gaat gemakkelijk door ze even in warm water te leggen. Hierdoor weken de etiketten los en kun je ze eenvoudig verwijderen. 1.Blik

Het blik heb ik omringd met washi tape. De washi tape is afkomstig van de Action en Zeeman. Geen dure tapes dus. Ik heb gewoon verschillende kleuren en figuurtje genomen. Lekker vrolijk op deze manier. Je kan ook kiezen voor een mooi patroon of zwart/wit. Zorg dat de washi tape goed aansluit, zodat je geen blik meer ziet.

Snel gemaakt met een leuk resultaat.

2.Glazen pot

De glazen pot heb ik geverfd met schoolbordverf van de Action. De verf dekt goed dus waarschijnlijk is 1 keer verven voldoende. Let er wel op dat je geen druppels krijgt. Je laat de pot een dag drogen en kijkt of het goed gedekt heeft. Anders gewoon nog een keertje verven. (Hier was 1x voldoende)

Ik heb de pot afgemaakt door er een zwart/zilver draadje met een hartje (ook afkomstig van Action) eraan vast te maken. Zo kun je de pot een mooi plekje geven in bijvoorbeeld de keuken en raak je je pennen niet meer kwijt. Het leuke is dus dat je op deze pot nu kan schrijven. Je kan erop zetten wat erin zit, maar ook iets liefs op schrijven.

Deze pot is ook leuk om cadeau te geven. Zet er een mooie boodschap op, pennen erin, een bloemmietje of gewoon geld en je hebt een cadeautjes.

Wat vind jij van deze twee pennenbakjes?

 

Comments are closed.