Sinds 1 januari 2016 zijn de plastic tasjes in de winkel verboden. Ofja, ze mogen wel, maar dan moet je er voor betalen. Ze willen dus het liefste dat mensen hun eigen tassen meenemen. En daarom is deze leuke diy ideaal. Namelijk een canvas tas pimpen.

 

Canvas Tas Pimpen
Tassen gebruik je geregeld. Voor de boodschappen, je bibliotheek boeken of misschien wel voor je gymspullen.

Deze leuke diy kun je dan ook bij verschillende gelegenheden toepassen. Denk eens aan een kinderfeestje? Iedereen kan zijn eigen tas maken, meteen een leuk aandenken van het feestje. En met een tas pimpen zijn ze ook weer even zoet.

Of je kan zo’n leuke tas maken voor je juf/meester of opa/oma. Dus ik zeg: ga aan de slag!

 

Materiaal
Via internet kun je canvas tassen bestellen. Ik kan helaas niet meer terug vinden waar wij ze kochten, maar ze waren in ieder geval niet duur.

Het beste is natuurlijk om met textiel verf of textiel stiften te werken, maar het kan ook prima met de markers van Action. Tevens hebben ze bij Action leuke Ibiza style spullen om je tas mee te versieren. Lintjes, kwastjes enz.

 

Ik heb een drietal voorbeeldjes voor jullie van gepimpte tassen. Kijk je mee? De herfstbladeren tas heb ik overigens zelf gemaakt voor mijn instaswap maatje. Een kleine DIY bij zo’n pakket is altijd leuk. Tip hierbij: print een afbeelding en trek deze op je tas over. Dit is vooral handig als je zelf niet zo creatief in tekenen bent.
Links de tas die ik maakte met sjablonen van blaadjes. Rechts een tas met een cactus, omring met wat kleur.

Beide niet moeilijk te maken, maar toch vrolijke tassen. Nog leuker is het wanneer je de tas dus versierd met wat lint en dat zie je bij het volgende voorbeeld:

 

 

Je kan dus prima je creativiteit in deze tassen kwijt. En zo krijg je je persoonlijk canvas tas. Of iemand krijgt een persoonlijke canvas tas cadeau!

 

 

Comments are closed.