Zout is er in allerlei soorten en maten. Wellicht strooi je wel eens wat zout (en peper) over je eten. Maar het kan ook zijn dat je zout gebruikt om je zwembad schoon te maken of dat je onthardingszout inzet om je drinkwater te ontdoen van calcium en magnesium. Een wat ons betreft wat ondergewaardeerde soort zout is steenzout. Steenzout kopen is wat ons betreft een aanrader, want je kunt het op diverse manieren inzetten. Bovendien is het voor een goede prijs verkrijgbaar en kan het in grote kwantiteiten inzetten. Waarom steenzout zo’n aanrader is, vertellen we je in deze blog. 

Wat is steenzout precies?

Wat maakt steenzout nu exact steenzout? Steenzout is bijzonder omdat het op een andere wijze verkregen wordt in vergelijking met andere soorten zout. Waar veel soorten zout verkregen worden uit het open water, wordt steenzout verkregen in mijnen. Dat zorgt er voor dat deze zoutsoort een stuk schoner is in vergelijking met zout dat in open water is gewonnen. Hier kan nu eenmaal sneller sprake zijn van vervuiling. Alhoewel steenzout in onder meer de keuken en de badkamer gebruikt kan worden, staat het vooral bekend als een zoutsoort die ingezet wordt voor het strooien buiten. Dat is niet zonder reden. 

Waarvoor wordt steenzout ingezet?

Steenzout kan dus ingezet worden om te strooien buiten. Hierbij kan het gebruikt worden ter bestrijding van gladheid. Vooral tijdens de winter kan het bijzonder glad worden op de wegen, door een combinatie van regen, sneeuw en de kou. Ook op je eigen terrein kun je hier mee te maken krijgen. Steenzout gaat de gladheid tegen. Daarnaast is het een natuurlijke wijze om onkruid op je eigen terrein mee te bestrijden. Zo blijft alles er kuis uitzien. Bovendien is dit een duurzame oplossing die het milieu niet belast en veilig is. Zoek je een alternatief, dan kun je dooikorrels kopen

Dooikorrels of steenzout?

Dooikorrels en steenzout zijn beide goede opties voor het voorkomen van gladheid buiten. Dooikorrels is meer gespecialiseerd op dit vlak, terwijl steenzout voor meerdere doeleinden ingezet kan worden waaronder het ontharden van water en het bestrijden van onkruid in de tuin. Dooikorrels zijn de beste oplossing tegen gladheid omdat ze langer actief blijven, zelfs bij temperaturen van 50 graden onder 0. Ze werken 30 tot 40 keer sneller in vergelijking met standaard zout. Ze zijn uiterst effectief maar ook milieuvriendelijk. Ze zijn ongevaarlijk voor mensen, dieren en milieu. Er kan geen schade aangericht worden, wat zowel voor buiten als voor binnen geldt. 

Comments are closed.