In de zomervakantie gaan we al een aantal jaar naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Met de caravan achter de auto, rijden we in 2 dagen er naar toe. Voor deze zomervakantie wilden we weer gaan boeken. Jammer genoeg bleek de camping waar we al verschillende jaren naar toe gaan volgeboekt. Ofja, ze hebben de kampeerplekken vervangen voor stacaravans. Erg jammer! De plekjes die nog vrij waren, waren in de volle zon. Dat zagen we niet zo zitten. Op zoek naar een andere camping dus. Helaas vonden we  zo snel niks dat voldeed aan onze wensen. We besloten daarom dit jaar in Nederland op vakantie te gaan. En dan voor volgende zomer eens rustig kijken naar een andere camping in Zuid-Frankrijk of misschien wel Spanje.

 

Kleding inpakken

We gaan dus twee weken met de caravan richting Zeeland. We hebben er zin in. Nu nog hopen dat het weer een beetje mee werkt. En daar begint de inpakstress.

Naar de zon toe, hoef je niet veel mee te nemen. Gewoon al je zomerkleding en misschien 2 setjes voor wat frissere dagen.

Maar in Nederland is het weer heel anders. Het weerbericht laat ziet dat het de eerste week heerlijk weer is, maar de tweede week regen. Tja, dat houdt dus ook in dat we verschillende soorten kleding mee moeten nemen.

Gelukkig hebben we een caravan en kun je alles gewoon inladen. Maar ik heb weinig zin om een hele kledingkast mee te nemen. Daarom maar laagjes… shirtjes met een vestje eroverheen. Dat lijkt me het handigste.

Ook maar extra schoenen, dichte schoenen, regenlaarsjes… in een land met zon heb je niet veel meer nodig dan slippers en sandaaltjes.

Pff, ja best lastig hoor, inpakken voor een vakantie. Maar het is gelukt. En ik moet maar denken, er zijn altijd wasmachines op de camping aanwezig. Of een dorpje waar we iets kunnen kopen.

 

Ik ben trouwens zo’n moeder die altijd veel te veel mee neemt. Herken je dat? Bij thuiskomst is 1/3 van de ingepakte kleding nog schoon. Kan rechtstreeks terug de kledingkasten in.

En ook zo’n moeder die last minute nog altijd iets nodig heeft. Met wat regendagen deed dochterlief een shirtje met lange mouwen aan. Oei, dat was wel kort. Samen even naar haar stapel truitjes gekeken. Resultaat: 5 te klein. Hop hop naar de stad. We vonden nog 4 leuke items in de sale.

 

Last minute
Bij de Hemarkt het roze vestje met hartjes voor 4 euro en het blauwe shirt voor 2 euro. Bij de Wibra een roze vestje voor 4 euro en een grijs shirtje met panda voor 2,50. Nog snel even alles in de caravan erbij gelegd. We hebben dus zeker weten voldoende bij ons en aan (bijna) alle weersomstandigheden gedacht. In ieder geval heb ik de kleding wel 3 keer gecontroleerd….

 

 

Herken je mijn inpakstress? Of pak jij juist heel gemakkelijk in?

 

Comments are closed.