Nog maar 10 dagen en dan is het alweer oud op nieuw. Veel mensen hebben dan goede voornemens. Denk maar eens aan meer sporten, stoppen met roken of afvallen. En nee, ik doe niet aan voornemens. Ik roep al jaren dat ik meer beweging wil, gezonder wil eten enz. Ik weet van mezelf dat me dit toch niet lukt. Gewoonweg omdat ik het niet belangrijk genoeg vind. Maar ik heb wel andere wensen voor 2020. Lees je mee?

 

Mijn wensen / to do lijst @ home

 

Ik heb wel een lijstje voor thuis. En daar bedoel ik mee wensen in en rondom het huis die ik nog graag zou willen. En ik denk dat een aantal van deze wensen wel gaat lukken in 2020. Ik ga ze eens voor jullie op een rijtje zetten.

 

1.Nieuwe achterdeur. We hebben in de zomervakantie de beneden verdieping voorzien van een nieuwe voordeur en nieuwe kunststof kozijnen. De achterdeur lieten we zoals die was. Achteraf spijt van. Deze deur is namelijk best wel aan vervanging toe. En meteen actie ondernomen, dinsdag 7 januari komen ze een offerte maken.

 

2.Op de boven verdieping nieuwe kozijnen. Ons slaapkamerraam en de badkamerraam zijn ook echt toe aan vervanging. Ook hiervan wordt dinsdag 7 januari een offerte gemaakt. We zullen dan bekijken wat de kosten zijn en op welke termijn we dit laten vervangen.

 

3.Nieuwe bank. Uhm ja, ik roep het al een aantal weken. Onze bank is nu 9 jaar oud. En echt versleten is die nog niet, het was destijds ook een dure aankoop. Maar langzaamaan beginnen de kussens wat in te zakken en zie je hier en daar wat vlekken. Ik zou dus heel graag een nieuwe bank willen. En woonprogramma’s als VT wonen kijken is dan eigenlijk helemaal niet goed. Ik zie teveel leuks.

 

4.De muren schilderen. We hebben afgelopen jaar een kleine lekkage gehad. Hierdoor zijn er een aantal vlekken op het plafond en bovenkant muur. We wonen in januari 2020, 3 jaar in onze woning. Nu weet ik niet om de hoeveel jaar mensen hun woning opnieuw schilderen, maar we willen de vlekjes graag weg. En daarom besloten om meteen wat ander schilderwerk erbij te nemen. De meeste muren blijven gewoon wit. We hebben maar 1 gekleurde muur, nu verdeeld in 2 kleuren. Hier wil ik weer 1 kleur van maken. Dit staat gepland rond de lente/zomer.

 

5.De slaapkamers. Beide kinderen kunnen wel wat verandering gebruiken. De slaapkamer van dochterlief hebben we al een beetje aangepakt. Nog steeds blij met haar gouden bollen. Bij haar hoeft dus niet heel veel meer te gebeuren. Alleen wat “grote” meiden aankleding. De kleine man, ofja hij wordt over een kleine maand al 6, heeft nog altijd de boekenkast en klein bureautje vanuit het oude huis. Zijn kledingkast en bed zijn nog prima. Maar ik wil graag een stoer (boeken) kastje met bureau voor hem. En ook voor hem wat “grote” jongens aankleding.

 

6.De badkamer. Ja, ik heb teveel wensen. En deze zal waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren in 2020. Maar de kleine lekkage was dus bij de badkamer. Het is opgelost, maar stiekem zou ik hierom toch een nieuwe douchbak / douchecabine willen. En ja, dan moet er ook meteen een nieuwe vloer in.

 

7.Als laatste klus de voor- en achtertuin. Met de achtertuin zijn we al begonnen. Dit ligt nu in de wintermaanden stil. In 2020 willen we achter graag nieuw gras. De voortuin, dat is een ander verhaal. We weten totaal niet wat we hiermee willen. Dus of dit in 2020 al gaat lukken, da zien we dan wel weer.

 

Heb jij kluswensen voor 2020?

 

Comments are closed.