Onze dochter gaf al een aantal weken geleden aan dat ze graag een “andere” slaapkamer wil. Niet totaal anders hoor, maar wat minder roze. En gelijk had ze, wat minder kinderachtig mocht best. Samen zijn we eens gaan kijken naar welke veranderingen we konden doen.

Veel roze

Januari 2017 zijn we in onze huidige woning komen wonen. Ze was toen bijna 6 jaar. We kozen voor een roze tapijt, roze dierengeheimen gordijn en ze had een roze met paars bed. Oh en niet te vergeten een roze make-up tafeltjes. Om het geheel af te maken roze hartjes, muurstickers, aan de muur.

Veranderingen

Nu bijna 3 jaar later en in februari wordt ze 9, wil ze graag wat minder roze. Samen hebben we eens gekeken naar wat we kunnen veranderen. Het roze tapijt is nog mooi en mag blijven. Het roze make-up tafeltje is nog twijfel, maar voor alsnog mag deze blijven.

Haar bed is inmiddels vergeven aan een ander meisje. Op dit moment heeft ze het oude bed van haar broertje, blauw met wit. Dit wordt in de toekomst nog aangepast. Het huisdieren geheimen gordijn is ook naar een nieuwe eigenaar.

En als laatste hebben we de roze hartjes van de muur gehaald. Zodra haar hele slaapkamer klaar is komt er misschien nog wel een blog over. Ik heb namelijk nog wat dingen in gedachte. Maar voor nu een leuke, goedkope, tip!

Slaapkamer pimpen

Ik zag het niet zitten om de muren in de Kinderslaapkamers een kleurtje te geven. Ze veranderen nogal eens van lievelingskleur. Maar met leuke accessoires kun je een kamer maken zoals je wil. Onze dame wilde dus minder roze en wat stoerder, maar toch meisjes achting. We kozen daarom voor gouden muurstickers. Ik bestelde ze bij alie. Ze plakken echt heel goed. Wij hebben zelf een muur die niet helemaal glad is en daarop blijven ze gewoon goed plakken.

Dochterlief en ik zijn beide tevreden! En de komende weken gaan we nog verder om van haar kamertje te maken zoals zij het mooi vindt. Maar deze stickers kun je een kinderkamer al pimpen!

 

Comments are closed.