Wij vinden het leuk om met de kinderen naar de dierentuin te gaan. Vaak gaan we naar dezelfde dierentuinen. Daar zijn we bekend mee en weten we de weg in de het park goed. Maar soms is het ook wel eens leuk om een nieuwe dierentuin te ontdekken. We kregen tijdens een vriendenfeest een “cadeaukaart voor een dagje uit” cadeau. Leuk voor het hele gezin. We keken waar we naar toe konden met een 2- en 5 jarige. Dierenrijk Neunen; De kinderdierentuin stond erbij en dat sprak ons meteen aan. Ze houden van dieren en het is vanuit Limburg zo’n 40 minuten rijden. De dieren

 

Het is geen enorm grote dierentuin, maar genoeg dieren om te zien. Er is veel variatie. Zo zijn er o.a. olifanten, kamelen, ijsberen, leeuwen, aapjes, schildpadden en zelfs ooienvaars. Wat wij erg mooi vonden is dat de dieren enorm veel ruimte hebben, maar dat ze ook van heel dichtbij te bewonderen zijn. De beren en leeuwen stonden gewoon voor onze neus. De kinderen vonden het geweldig. Ook wel eng hoor, opeens zo’n grote leeuw voor je. En nog iets wat erg leuk is. Bij de ringstaart maki en rode vari kun je in het verblijf. De aapjes kunnen dan naar je toe komen of op je gaan zitten. Bij sommige dieren staat een automaat om brokje eten te kunnen kopen. Je krijgt dan een handje vol en kan dit aan de dieren geven. Ook staan er overal bordjes met welke dieren je op dat moment ziet.

 

 

Speelgelegenheden

 

Wat wij aan dit park zo leuk vonden is dat er veel speelgelegenheden zijn. Kinderen vinden dieren kijken leuk, maar ze vinden het ook heerlijk om tussendoor even te kunnen spelen. En dat ging hier op verschillende plekken.  Glijbanen, wiebelbruggen, klimtoestellen en zelfs een springkussen kwamen we onderweg tegen. Zeker wanneer het erg mooi weer is, is dit ontzettend leuk. Op een paar plaatsen is een grote speeltuin met een terras erbij. En wanneer het slecht weer is, is er zelfs een apenkooi. Speelgelegenheid in een schuur.

 

 

Shows

 

Dan heeft het park nog op bepaalde tijden voorstellingen. Bijvoorbeeld een olifantenvoorstelling en dierentour. Ook tijdstippen waarop de dieren gevoerd worden. En tegen 16.45 kun je nog mee de olifanten naar bed brengen. Ze hebben een binnenverblijf, waar je kan kijken. Genoeg leuke extra’s bij dit park.

 

 

Prijzen

 

Wij hadden natuurlijk een cadeaukaart waar een bepaald bedrag op stond, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de prijs van het park niet te duur vind. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Kinderen vanaf 3 jaar betalen 18,50. Wanneer je je kaartje online besteld betaal je 17 euro. Voor het parkeren moet je wel nog 6 euro betalen.

 

Zo zijn er ook mogelijkheden voor een jaarabonnement. Deze kosten 42,50 euro per jaar. Wanneer je in de buurt woont zeker een aanrader. Niet omdat je alleen maar dieren kan kijken, maar er ook genoeg speelgelegenheden zijn.

 

Wij vonden het park ontzettend leuk en willen nog eens terug gaan. We konden er door omstandigheden niet de gehele dag blijven, maar de uurtjes die we er waren, waren gezellig. Ook nog even een hapje gegeten tussen de middag. Ook daar is voldoende keuze in. Een soepje, broodje of frietjes kun je er halen.

 

 

Kijkt jouw dit park leuk?

 

 

 

Comments are closed.