Over iets minder dan 2 maanden is het alweer december. De maand van de cadeautjes. Sinterklaas en Kerstmis. Thuis vieren we Sinterklaas en ook bij oma. Bij Omi krijgen de kinderen met Kerstavond cadeautjes. De oma’s regelen dit veelal zelf, maar toch wordt er geregeld om advies of goedkeuring gevraagd.

Er worden dus genoeg cadeautjes gekocht. Maar wanneer begin je nu met inkopen doen?

 

De laatste jaren kocht ik de cadeautjes altijd vrij aan de late kant. Schoencadeautjes zelfs pas wanneer Sinterklaas in het land was. Ook voor pakjesavond ging ik meestal 1 of 2 weken van tevoren even de stad in. Nu moet ik bekennen dat wij thuis geen bergen cadeautjes doen. Ze krijgen immers bij oma en omi ook nog pakjes.

Het gaat ons om de gezelligheid. Toch roep ik al een jaar of 2 dat ik eerder inkopen moet doen. Wanneer ik iets leuks tegenkomen in de sale het dan ook gewoon moet kopen. Tot nu toe niet gelukt. Ik heb dan het gevoel dat ik het zolang moet bewaren oftewel verstoppen.

 

De eerste cadeautjes zijn gekocht…

 

En toch ben ik er dit jaar, voor mijn doen, vroeg bij. De eerste cadeautjes zijn namelijk al gekocht. Voor dochterlief kwam ik een tijdje terug al een leuk huispak tegen.

En vanmorgen heb ik ook al wat gekocht. Zo kwam ik een grote doos van de duplo brandweer tegen voor 20 euro. Iemand uit ons dorp bood hem te koop aan. Leuk voor de kleine man.

En het Kruidvat krantje liet weten dat op duplo, lego en playmobil nu de actie 2 + 1 gratis is. Ik besloot daarom toch maar even te gaan kijken. Zo kocht ik 2 doosjes lego friends voor de dame en 1 doosje playmobil voor de kleine man.

Op deze manier bespaar je je toch wel geld uit.

 

Schoencadeautjes…

 

Over 4,5 week komt Sinterklaas al in Nederland aan. Dus voor je het weet is het zover. Schoencadeautjes zijn dus geen overbodige luxe om deze alvast in te slaan.

En schoencadeautjes zijn bij ons ook echt klein. Denk hierbij aan een kleurboek, boekje, stickertjes of iets bruikbaars als zakdoekjes of haarspeldjes.

Voor de kleine man van ruim 2,5 jaar vind ik het lastig. Vaak kom ik uit bij autootjes. Voor de 5,5 jarige dame heb ik al een voorraadje liggen.  Ja, dit keer nog voor de Sint in het land is.

Ze is dol op knutselen en stickertjes dus dat ligt al klaar. Daarnaast vindt ze het schrijven van letters en cijfers enorm interessant. Dus van die leuke boekjes hebben we ook al in huis.

In totaal wordt hier meestal 3x de schoen gezet. De zaterdag van aankomst tot aan pakjes avond. Meestal ook nog een keer bij beide oma’s het schoentje zetten. Dus meer dan genoeg.

 

Nog even wachten, maar voor we het weten is het alweer zover.

 

Wanneer doe jij inkopen? En koop je alles nieuw of ook wel 2e hands?

 

 

 

Comments are closed.