Wanneer je gek bent op kamperen, ben je vast bekend met campings in het buitenland. Je hoeft echter helemaal niet naar Zuid-Frankrijk of Italië om een leuke vakantie op de camping te hebben. In dit artikel vertellen we je waarom het zo leuk is om in eigen land de tent op te zetten.

Op ontdekkingstocht

Je zou het wellicht niet zeggen, omdat Nederland zo klein is, maar ons land kent een verscheidenheid aan natuur. In het Zuiden geniet je van heuvels en hoe verder je naar het Noorden gaat, hoe frisser de lucht en hoe meer bossen je tegenkomt. Ook kun je in Nederland op veel plekken in natuurwater zwemmen en zijn er leuke activiteiten rondom het water te doen. Zo kun je vlakbij Campeerplaats Winschoten heerlijk rustig kamperen en naast genieten van de natuur, de culturele stad met een rijke geschiedenis ontdekken.

Sta je open voor iets nieuws? Ga dan naar een camping waar je compleet overgelaten bent aan de elementen; er is geen elektriciteit, internet of gas. Op deze campings kun je 100 procent genieten van alles dat de natuur te bieden heeft en kun je echt even ontsnappen aan de drukte van de maatschappij.

Neem bekenden mee

Vind je het leuk om samen met vrienden of familie op te trekken tijdens de vakantie? Dan is kamperen een goede optie; zet de camper, caravan of tent naast elkaar op de kampeerplaats en genieten maar! Ga je als gezin, dan hebben de kinderen altijd een bekend vriendje en vriendinnetje om mee te spelen. Zo kun je als volwassene even tijd voor jezelf nemen en samen met je vrienden of met familieleden een wijntje of biertje drinken terwijl de kinderen met elkaar aan het ravotten zijn. 

Nog een mooi voordeel van kamperen in eigen land, is dat je gemakkelijk je huisdieren zoals honden mee kunt nemen; ze zijn op elke camping toegestaan. De hond hoeft maar een korte tijd in de auto en kan meteen lekker rondrennen wanneer jullie aangekomen zijn. 

Doordat je in eigen land in de natuur bent, kun je gerust de hond uitlaten en samen met de hond op de kampeerplaats spelen. Of je jouw vrienden, familie of huisdieren nu wel of niet meeneemt, een vakantie in eigen land zorgt ervoor dat je altijd een bekende dichtbij hebt; dat is wel zo fijn!

Geen lange autoritten

Ga je naar de camping in Zuid-Europa, dan heb je een aardige rit voor de boeg; zéker tijdens het hoogseizoen, wanneer half Nederland de Europese wegen gaat trotseren. 

Of je nu met z’n tweeën of met de kinderen op pad gaat, een autorit van tien tot twintig uur roept niet bepaald het vakantiegevoel op. Zo’n lange autorit is voor kinderen ook geen doen; je moet om de haverklap stoppen, omdat de kinderen niet zo lang stil kunnen zitten, er moet er steeds eentje plassen, de kinderen (of jullie) ruziën; zo ben je al moe voordat je aangekomen bent. 

Om beter te kunnen genieten van je vakantie, kies je voor een leuke camping in Nederland. Dat is maximaal drie tot vier uur rijden en dat is voor iedereen goed te doen. Zodra je aangekomen bent, kunnen de kinderen de camping gaan ontdekken en jij kunt meteen de tent opzetten of de camper of caravan op zijn plek zetten. Geniet direct van een leuke vakantie en alles wat de camping en de omliggende steden te bieden hebben!

Comments are closed.