Wij vinden het heerlijk om af en toe eens een weekendje weg te gaan. Meestal kiezen wij voor Center Parcs. Alles bij de hand en met minder goed weer ook een prachtig zwembad.

Maar dit keer kozen we voor iets anders. In samenwerking met mamaliefde kwam er een voorstel voor een weekendje Zeeland. We hadden geen planning en konden het ook wel even gebruiken op eropuit te gaan. En zo kwam het dat we een heerlijk weekendje naar Zeeland gingen.

 

Villapark de Paardekreek

 

Op uitnodiging van bungalowspecials vertrokken we naar Kortgene, Villapark de Paardekreek. Dit is een plaatsje dichtbij Goes. Vanuit Limburg is het een rit van 2 uur. Helaas hadden we wat file onderweg, waardoor we wat later dan gepland arriveerde.

We werden vriendelijk ontvangen bij de receptie. We kregen uitleg over het park en informatieboekjes. Aan de kinderen werd ook gedacht. Zij kregen beide een kleurplaat en kleurpotloodjes.

 

Het park zag er prachtig uit. Mooie villa’s, de meeste gelegen aan het water. Aangekomen bij onze 6 persoonsvilla keken we even rond. Een ruime villa, bestaande uit 2 etages. Voorzien van alle gemakken. Wat ik zelf ook prettig vond, was de gratis wifi. Tegenwoordig is dit bijna onmisbaar. Ook hebben de villa’s een vlonder. Vanuit hier hebben we de eendjes en vogels gevoerd. Met kleine kinderen moet je hier wel goed opletten. Er is namelijk geen omheining. Echter is er wel een mogelijkheid om een villa te huren met omheining.

 

Bij binnenkomst stond er op tafel een zakje pannenkoekenmix, eigen gemaakte jam en poedersuiker. Ontzettend leuk. Ook bij de receptie kun je deze eigen gemaakte producten kopen.

Niet ver van het Villapark vandaan is ook een molen waar je deze producten kan kopen.

 

Wat is er te doen:

 

Op het park zelf is voldoende te doen. Voor de kinderen is er de gehele dag door een animatieteam. Onze dochter heeft dan ook zondagochtend mee gedaan met het dansen. De plek waar de animatie plaatst vindt is bij de binnenspeeltuin. Niet heel groot, maar een paar leuke klimtoestellen en glijbanen zijn aanwezig.

Buiten zijn er ook speeltuintjes te vinden.

 

Verder bevat het park een waterspeeltuin. Voor de jongere kinderen ontzettend leuk. Ze kunnen er spelen en glijden. Voor de volwassen mensen is er een bubbelbad en sauna. Er is ook nog een klein, overdekt buitenband.

 

De Paardekreek bestaat niet alleen uit villa’s. Er is ook een campinggedeelte. Dit gedeelte ligt aan het water. Prachtig. Hier kun je wandelen, maar er zijn ook speelgelegenheden. Er is zelfs een brugje waar je op krabbenjacht kan. Heerlijk om hier even te wandelen en uit te waaien.

 

Dan is er op loopafstand het dorpje Kortgene. Hier zijn wat eet- en drinkgelegenheden, een leuke ouderwets winkeltje en wat monumenten op te bezichtigen.

 

Zoals ik al zei, genoeg te doen. Op rijafstand met de auto kun je ook nog richting zee. En wat zeker nog een aanrader is, is een boottochtje. Wij kregen voor een uur een sloep tot onze beschikking. De kinderen kregen een zwemvest en zo gingen we het water op. Heerlijk met een zonnetje en klein windje. Voor je het weet is er een uur voorbij.

Wij hebben genoten van een weekendje Zeeland. Weer eens iets anders dan de standaard weekendjes naar Center Parcs. Op mamaliefde kun je het uitgebreide verslag van ons weekend lezen. Wij vonden het in ieder geval de moeite waard om dit mooie bungalowpark te ontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.