De kinderen vinden het beide heerlijk om lekker te douche of in “bad” te gaan. Het woord bad even tussen aanhalingstekens, want we hebben niet eens een bad. Vaak laten we de douchebak vollopen met water en daar wordt dan gespeeld. Ze spelen graag met kopjes en bakjes. Ook hebben we een Nijntje set voor in bad. Maar enige tijd terug mocht ik namens Mamaliefde een nieuw bad speeltje testen. Uhm niet ik, maar de twee kinderen hier in huis.

 

Een bootje. De tuggy tooter-boot van Fisher-Price. De Tuggy Tooter is een bekende boot van Fisher-Price en werd voor het eerst uitgebracht in 1967. In de jaren ’70 en ’80 een onvergetelijk speelgoedartikel. De Tuggy Tooter is een bootje met een kapitein en een reddingsboei. Wanneer je in de reddingsboei knijpt, komt er geluid uit de boot. Het bootje is voor kinderen vanaf 1 jaar en ouder.

 

 

Bij het zien van het doosje waren de kinderen enthousiast. Een vrolijk gekleurd bootje. Fisher-Price heeft stevig speelgoed en ook dit bootje is stevig. Er kan niet snel iets stuk gaan. De reddingsboei en het geluid werden al getest voordat ze in bad gingen. Hier werd direct al plezier aan beleefd. Het geluid klinkt namelijk ook als stoom dat uit de boot komt. De kleine man van 2 jaar ging eerst in bad. Hij ging op ontdekking uit met het bootje. Hij kwam er al snel achter dat de kapitein niet uit het bootje kan. Even een teleurstelling, maar er werd al snel verder gespeeld. Ook het geluidje vond hij leuk. Je hoeft niet hard in de reddingsboei te knijpen waardoor jongere kinderen dit dus zelf kunnen.

 

 

Onze dame van 5 jaar wilde ook wel met het bootje spelen. Ook op deze leeftijd is een bootje in bad nog leuk om mee te vermaken. Ze voer met het bootje door het bad en speelde haar eigen verhaal erbij. Beide kinderen vermaakten zich prima met het vrolijk gekleurde bootje. Het bootje liep wel geregeld vol met water. Hierdoor kantelde het bootje zich. Ook de reddingsboei vult zich met water waardoor je niet meer in de reddingsboei kan knijpen en er dus geen geluid meer ontstaat.

 

Bij Fisher-Price een bekend ‘probleem’, want in de doos stond een beschrijving hoe je het water gemakkelijk weer uit het bootje en de reddingsboei kunt krijgen. Een leuk speeltje voor in bad waar plezier mee wordt beleefd.

 

Comments are closed.