Klabats! Ik had nog nooit van dit spel gehoord. Totdat ik een hele tijd geleden de vraag kreeg of ik het spelletje wilde proberen. Eerst even de omschrijving van het spel via internet opgezocht. Een spel dat me wel leuk leek. Ook te gebruiken in mijn groep 8. Dus ja, testen wilde ik wel.

Klabats is een een spel van Goliath. Het spel is voor kinderen vanaf 8 jaar. Jonger is ook niet mogelijk i.v.m. de toegevoegde vragen en je moet (redelijk snel) kunnen schrijven. Je kan het spel spelen met 2 – 5 spelers.

Het spel bestaat uit vier armen, waar een gekleurd whitboard kaartje aan vast zit. Na de vraag moet je zo snel mogelijk je antwoorden noteren en de arm loslaten… Klabats! Je moet er voor zorgen dat je niet als laatste bent. Daarnaast moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je een goed antwoord geeft.

Je hebt gewonnen wanneer je als eerste 10 vragen goed beantwoord hebt.

In het midden van het spel zit een pijl waar je aan moet draaien. Deze pijl geeft de kleur (categorie) van de vragen weer. Goed oppassen, want er zitten ook strikvragen tussen het spel. En eerlijk is eerlijk, er zitten ook best wat pittige vagen tussen.

Het is een leuk spel om te spelen. Nadenken over de vragen, zo snel mogelijk loslaten, maar door de spanning wordt er ook veel gelachen. Je wil het soms zo snel allemaal doen, dat het mis gaat.

Een leuk spel voor wat oudere kinderen. Maar ook nog leuk voor volwassen mensen. Wil je meer lezen over dit spel? Lees dan mijn review bij mamaliefde.

Comments are closed.