Wij hebben er alweer twee weken school en werk opzitten. En die gingen eerlijk gezegd vrij snel. Fijne dagen maar wat was het ontzettend warm. Vandaag vertel ik kort over deze twee weken…

 

Dag vakantie

 

We hadden een fijne vakantie. De laatste week merkte ik wel dat er wat verveling kwam, maar nog geen gevoel van “de vakantie is lang genoeg geweest.” Maar eerlijk is eerlijk, ik vond het stiekem ook wel goed geweest. Terug naar het ritme, werk, clubjes etc.

 

De kinderen

 

Beide gaan ze met plezier naar school. De één naar groep twee de ander naar groep 5. Gewend weer aan de (nieuwe) juffen en hun klasgenoten. De eerste speeldates alweer gehad en de eerste uitnodigingen van kinderfeestjes al binnen. Ook de kennismakingsavond van beide kinderen is geweest. Proosten op het nieuwe jaar. 

 

De zwemles van de jongste ging in de vakantie gewoon door. Dat was wel fijn. De oudste is weer gestart met blokfluitles. Haar eerste dansles start zaterdag en haar eerste jongnl bijeenkomst start komende week. Dus ja, terug in het ritme.

 

En ik…

 

Ik heb ook mijn eerste werkdagen achter de rug op mijn nieuwe werkplek binnen de stichting. Zoals jullie weten t/m december als extra leerkracht. Ook wel nodig met 30 groep 1 leerlingen die zich snel uitbreiden tot 39! Vanaf januari start ik dan mijn eigen groepje instromers.

 

Verder heb ik al 1 dag in groep 3 vervangen en binnenkort in groep 8. Dat is het “nadeel” als je even extra bent. Maar de school is gezellig. De eerste twee weken met een fijne sfeer en fijne collega’s. Dus dat zal wel loslopen komend schooljaar.

 

Op mijn vrije dagen geniet ik. Vriendlief is namelijk ook weer aan het werk. Weliswaar nog niet 8u per dag, maar is gestart met 4u en bouwt langzaam uit. Voor de nieuwsgierige onder ons, niks ernstigs, maar er waren wat vervelende klachten. Inmiddels voelt hij zich weer stukken beter. Ook dat komt dus goed. Mijn vrije dagen bestaan overigens wel uit schoonmaken en boodschappen halen, maar ook nog tijd voor een boek, bloggen, thee drinken met vriendinnen etc.

 

Tja clubjes heb ik niet.  Mijn sporten staat op een laag pitje. We wandelden wel geregeld. Maar nu we weer in het gewone ritme zitten, schiet het wandelen erbij in. Maar… morgen (zaterdag) staat er een wandeling gepland voor vriendlief en mij met daarna een lunch. I.v.m. de warmte en eerste dansles van dochterlief is oma ze lief om bij de kinderen te blijven. En wie weet vind ik eindelijk toch een fijn sportclubje….

 

Ritme

 

De eerste twee weken zijn dus enorm snel gegaan. En we zijn weer terug in ons ritme van voor de vakantie. Het was alleen net iets te warm. Gelukkig komende week iets minder warm. Voor het normale ritme is dat namelijk prima!

 

Ben jij weer in een normaal ritme of nog in de vakantie modus?

 

Comments are closed.