Ik ben een opgeruimd persoon. Dat heb ik al vaker laten doorschemeren op mijn blog. Niet dat het hier een “pinterest” opgeruimd huis is hoor, maar van tijd tot tijd ruim ik alles op. Speelgoed is gesorteerd en kasten en lades ook netjes. Maar onze schoenen, die slingeren altijd rond….

Opruimen en sorteren
Ik beken, ik ben dus iemand die graag alles opgeruimd en gesorteerd heeft. Dit geeft mij rust. Zo hebben we in de gang een ikea vakkenkast liggen. De manden zijn voor de helft gevuld met schoenen. En ja, ook per persoon. Een mand met kinderschoenen, een mand met de schoenen van vriendlief en een mand voor mezelf.

Ik houd er niet van dat als je binnenkomt, je een berg schoenen ziet staan. Ook in de woonkamer staan wel eens schoenen onder de tafel. Meestal ruim ik deze z.s.m. op. Het oogt nu eenmaal rommelig.

 

Handige klusjesman
Helaas was het bij de achterdeur, richting tuin, rommelig met schoenen. Eerst stonden ze onder de trap, daarna in een kistje. Maar ik vond het maar niks. Het oogde rommelig. En daarbij waren het voornamelijk laarsjes, wandelschoenen en crocs. Een schoenenplakje of rekje leek me daarom wel handig. En wat een geluk heb ik met vriendlief. Hij zocht via google en ging aan de slag. Hij maakte een mooi houten schoenen rek. Het hout hadden we nog, even schuren en op maat maken. Daarna in elkaar zetten. Ik ben blij met dit resultaat. Het staat ook nog eens mooi en alle “buiten” schoenen staan nu meteen naast de deur, onder het afdak.

Geen rommelige, vieze schoenen meer binnen bij de deur.

 

Waar bewaren jullie je schoenen?

 

Comments are closed.