Ik dacht een prima oplossing te hebben gevonden voor onze raamdecoratie. Dit bleek toch niet zo te zijn of toch wel? vriendlief heeft er wel mee kunnen lachen….

Grote klus

De eerste week van de zomervakantie werd er een grote klus in huis gedaan.  We kregen namelijk op de gehele benedenverdieping nieuwe kozijnen. Nog steeds erg blij mee. Vooral ook met de nieuwe voordeur.

Raamdecoratie

Vrij snel daarna zijn we op vakantie gegaan. We dachten hier na over de raamdecoratie. Ik zag veel, maar nog geen echt gevoel van “dit wordt het”. Na onze vakantie was het dus zeer licht in huis met grote, nieuwe kozijnen, máár zonder raamdecoratie.

We lieten een offerte maken, maar eerlijk, ik schrok wel van de prijs. En twijfelde wel of het een juiste keuze zou zijn. We besloten daarom alleen akkoord te gaan met de jaloezieën bij het keukenraam. Deze worden zowel boven als beneden aan het kunststofkozijn bevestigd. En we kozen geen wit, maar een kleurtje. Ik kan helaas nog geen foto laten zien, want we wachten (al 3 weken) tot we gebeld worden voor een plaatsing afspraak.

Blond?! Foutje….

Aangezien we aan een doorgaande weg wonen met een bushalte voor de deur (Oké, belbus, dus zelden mensen ?),moest er toch iets voor de ramen.

Ik besloot eens te kijken naar raamfolie, prima (tijdelijke) oplossing. Via een website bestelde ik de folie. Vriendlief maakte deze op maat en “plakken” maar. Statische folie, dus wat water, vegen en klaar. Het zag er niet verkeerd uit. Maar… na 2 dagen viel alles eraf. Ik natuurlijk geïrriteerd. Raam nogmaals goed schoongemaakt. Opnieuw “geplakt” en wederom klaar. Jeps, weer viel het eraf. Ik werd er pissig om. Het leek zo’n ideale oplossing.

Vriendlief vroeg zich af of ik de extra laag er ook af had gehaald? Wat? Tuurlijk niet, ik zag niks en voelde niks. Onzin! Dan de folie maar met plakband bevestigen, maar je raadt het al…. flatsch, op de grond. En oeps, vriendlief zag opeens duidelijk een beginnetje om de extra laag eraf te trekken.

Ik ben niet blond, maar voelde me dat toch wel even. Bij Lidl vond ik nog (goedkoop) raamfolie. Wat breder dan die van de webshop. Na het raam reinigen, de extra laag eraf te halen, hangt de raamfolie nu vast aan het raam. Haha, echt weer een actie van mij, een top klus-vrouw ?

De folie van de website, iets minder breed, gaat komende week een plekje voor het speelkamer raam krijgen. Zo is alles een geheel. Voor nu, een prima oplossing. En ik weet niet dus heel goed hoe zoiets werkt.

Wellicht vind ik een keer de raamdecoratie, waarvan ik zeg: “Ja, dit wordt het!”

 

 

 

Comments are closed.