We hebben een paar prachtige zondagen achter de rug. Het was zo lekker dat we zelfs naar het strand zijn geweest. Ja, vakantie in eigen land is met mooi weer een prima keuze. Echter vergeet ik telkens één ding…

Insmeren

Nee hoor, insmeren met zonnebrand vergeten we niet. De kinderen worden goed ingesmeerd en wij vergeten onszelf ook niet. De afgelopen dagen brachten we op het strand door. Met de wind erbij lijkt de zon minder fel, maar vergis je daar niet in.

Ik heb een lichte huid maar verbrand gelukkig niet te snel. Oké, mijn neus verbrand wel altijd vrij snel. Al trekt het ook vrij snel weer weg. Anders wat crème of foundation erop en de roodste laag is verdwenen. Te overzien dus. En daarbij is een dag later de roodheid meestal weg.

Maar oeps…

Toch is er iets dat ik telkens vergeet. Mijn lippen! Ik heb van mezelf een vollere onderlip. En deze verbrand zeer snel. Bij een beetje zon, voel ik het al. Je hebt er prima zonnelippen balsem voor, maar deze vergeet ik altijd.

En ook afgelopen dagen heb ik mijn lippen vergeten. Resultaat, opgezwollen, rode onderlip. En gevoelig. In de nacht voel ik het al. En denk dan DOM! Weer vergeten, eigen schuld. De lippen bestaan uit dunne huid en verbranden gewoon sneller. Meestal duurt het bij lippen een kleine 24u voor je door hebt dat ze verbrand zijn.

Tips

Ik ben het inmiddels gewend, maar het is gewoon dom om het telkens te vergeten. Ik moet gewoon standaard een sun labello bij me hebben. Wat helpt? Koelen. Vooral bij opgezwollen lippen. Ijsklontje in een washandje en koelen maar. En balsem met aloe vera helpt ook.

Dus ja, ik weet dat mijn lippen gevoelig zijn en snel verbranden. En toch verzorg ik ze met zonnige dagen te slecht. Maar voor komende week, met al die zon die eraan komt, ga ik mijn best doen. Flink sun lippenbalsem smeren!

Heb jij wel eens verbrandde lippen gehad? 

 

Comments are closed.