De vakantie is voorbij. En dat houdt in dat het sporten ook weer opgepakt wordt. Want ja, na 6 weken zomervakantie is er wel stiekem wat bijgekomen door alle ijsjes, wijntjes, chips en het uiteten. Ik was al gestart met Zumba, ontzettend leuk. Ik besloot daarnaast nog thuis aan de slag te gaan. En ik kan je vertellen dat dat gelukt is….

Zumba
Sinds een aantal weken ben ik gestart met zumba. Bewegen op muziek. Dit is een uur lang en erg leuk. Ook gezellig met een groep dames. Maar een uurtje per week sporten is wat weinig, wil ik weer fit worden en conditie opbouwen.

Ik nam me daarom voor om thuis nog aan de slag te gaan met wat extra beweging en oefeningen.

Mini Loops
En ik had geluk. Ik kreeg de mini loops thuis gestuurd. Ideaal om zelf thuis te willen sporten. Mini loops? Eerlijk is eerlijk ik had er nog niet eerder van gehoord. Hiermee ga je vooral aan de slag met billen, buik en benen. Precies waar de meeste vrouwen voor willen sporten.

Met de mini loops is het mogelijk veel verschillende oefeningen te doen gefocust op verschillende spieren en spiergroepen. Je kan dus zelf kiezen wat je precies wilt gaan doen.

De mini loops bestaan uit meerdere kleuren banden. De banden hebben allemaal hun eigen sterkte. Als starter, zoals ik, begin je dan gewoon met de gele kleur. En dit kun je zelf opbouwen.

Weerstand per kleur:

Geel: 2,70 – 3,90 kg

Rood: 4,40 – 8,00 kg

Groen: 6,10 – 10,00 kg

Blauw: 6,20 – 12,20 kg

Zwart: 7,70 – 14,60 kg

Wat kun je precies met mini loops doen?
Ik heb de afgelopen weken gesport met de banden. In het begin is het even wennen. Ik vroeg me vooral af welke oefeningen ik er precies mee kon doen. Maar daarvoor kun je terecht op de website van workgear. Ik vind dit zeker een pluspunt. Je download een bestand en krijgen oefeningen te zien, met duidelijke uitleg. Maar ook via youtube zijn er leuke filmpjes te vinden over sporten met de mini loops.

Je kan bepaalde oefeningen ook zonder de mini loops doen, maar mijn ervaring is dat je op deze manier beter traint. Je moet net iets beter je best doen, waardoor je beter je spieren traint.

En dit is ook precies het doel van de banden:
Door dat de fitness elastieken extra weerstand bieden gaat de intensiviteit van de oefeningen omhoog, hierdoor ontstaat een progressive overload die spiergroei stimuleert waardoor je sneller de gewenste resultaten behaald

En het is gewoon fijn dat je dit thuis kan doen. Heb je even een half uurtje over, neem je de mini loops erbij en gaat aan de slag. Genoeg afwisseling mogelijk qua oefeningen en weerstand mogelijkheden.

De banden koop je op dit moment voor 14,95. Je krijgt dan 5 banden geleverd in een zakje. Dus ook gedacht aan het bewaren en opbergen van je sportmaterialen.

Fit mom + winactie
Ik kan dus eindelijk zeggen, ik ben goed bezig. Ik sport! Zumba, lekker bewegen, en thuis aan de slag voor mijn billen, benen en buik met de mini loops. Iets dat ik ook graag wilde. Zo voel ik me weer goed in mijn vel.

*Wil jij ook de mini loops proberen? Dat kan! Ik mag een setje weggeven. Wat moet je hiervoor doen?
-Laat een berichtje hier of op mijn facebookpagina achter waarom je dit setje Mini Loops wil winnen.
-Je kan meedoen t/m woensdag 5 september. Daarna maak ik de winnaar bekend.

 


Comments are closed.