Via instagram kwam ik een mooie tekst tegen van een oud bekende. Ze schreef dat ze een maand offline was geweest. Het voelde voor haar goed, want ze betrapte zich o.a. op doelloos scrollen uit “verveling”. En dat zette me aan het denken. 

 

Social media

 

Er zijn tegenwoordig veel social media kanalen. En ook ik maak me hier schuldig aan. Op mijn gsm staat de Facebook en instagram app. Facebook gebruik ik voornamelijk voor de verkoop groepen en leuke winacties. Instagram gebruik ik daarentegen best veel. Ik plaats zelf niet dagelijks een foto of 24uurs story, maar rond scrollen, ja teveel. Ik keek echt wel meerdere keren per dag.

 

De vraag?

 

Toen ik het stukje tekst dus las via instagram stelde ik mezelf de vraag, scrol ik ook doelloos? Uhm eerlijk? Ja, 9 van de 10 keer scrol ik voor de zoveelste keer langs de instagram foto’s. Of open ik nog even Facebook. Bang dat ik iets mis? Eigenlijk niet, want wat valt er te missen?

Doelloos scrollen is min of meer een gewoonte. Vorig jaar maart vond ik via de functie schermtijd dat ik teveel tijd doorbracht op mijn gsm. Het minderen ging me toen vrij gemakkelijk af. Toch is het doelloos scrollen er weer bij in geschoten.

 

Maar door de mooie, gevoelige tekst door deze persoon, werd ik weer aan het denken gezet. Persoonlijke reden speelt bij haar een rol, waar ik verder niet op in ga, maar gelijk heeft ze. Ik hoef uit ”verveling” niet steeds naar mijn gsm te grijpen.

 

Ik

 

Ik kan de focus beter op mezelf  richten, het doelloos scrollen achterwege laten. Of in ieder geval bijna achterwege laten. Zo af en toe moet het best kunnen, maar dit keer moet ik wel zorgen dat het niet weer stiekem oploopt.

 

Dus voor nu, focus op mezelf en minder op andermans leven door steeds maar te scrollen door alle social media kanalen.

En ik hoop dat het opnieuw een gewoonte gaat worden om mijn gsm minder op te pakken en meer mijn boeken en andere zaken op te pakken i.p.v. van doelloos scrollen…

 

 

 

 

 

Comments are closed.