Je kent het vast wel. Je bent aan het wachten in een wachtkamer, verveelt je thuis, in bed even chillen of gewoon omdat je even wil checken of je niks gemist hebt. En dus grijp je naar je gsm. Onbewust heb je je gsm heel wat minuten of eigenlijk uren in je hand. Ik had al vaker tegen mezelf gezegd, ik wil minderen. Maar ja…

 

Instagram Poll

 

Een hele tijd geleden schrok ik eigenlijk best van het aantal minuten of eigenlijk uren dat ik doorbracht op mijn Ihpone. Een functie die je laat zien hoe actief je bent, leuk maar confronterend.

Via instagram vroeg ik mijn volgers of ze minder dan 3 uur per dag of meer dan 3 uur per dag op hun gsm zaten. Meer dan 3 uur per dag won. Dus viel mijn gsm gebruik eigenlijk nog mee. Ik haalde de 3 uur net niet.

Toch merkte ik dat ik op vrije dagen of in de avond geregeld mijn iphone pakte en scrolde door social media kanalen. Op mijn Iphone staat de app instagram en facebook. Twitter heb ik heel lang geleden al verwijderd. Wat doelloos kijken, zonder echt doel.

 

Minderen

 

En dus besloot ik dat ik best minder tijd kon doorbrengen op mijn Iphone. Ik heb me dit al vaker voor genomen, maar helaas. Dit keer ging het beter. Ik besloot mijn Iphone gewoon uit het zicht te leggen. Appjes kunnen later worden gelezen, geluid hiervan staat ook uit. En mocht het heel belangrijk zijn, dan bellen ze maar. Hiervan staat mijn geluid wel aan.

En eigenlijk ging dit veel makkelijker dan ik dacht. Ik had niet eens de behoefte om telkens mijn Iphone erbij te nemen en doelloos te scrollen door social media kanalen.

Mijn Iphone tijd is dan ook enorm verminderd! Van net geen 3 uur per dag naar gemiddeld een uurtje. Soms zelfs eronder. En dit uur is niet alleen social media, maar ook bijvoorbeeld ouderportaal. Een app waarop te communiceren als moeder en als juf.

Dus eigenlijk ben ik best wel trots. Want van licht verslaafd, ja zo kun je het toch wel noemen als je steeds je Iphone in handen wil hebben naar, hoe zal ik het noemen, een gewone Iphone gebruiker.

 

En dit wil ik zou houden! Meer tijd om weer eens een boek te pakken, te bloggen, spelletjes met de kinderen te doen of een serie op netflix te kijken.

 

Hoeveel minuten / uren per dag ben jij actief op je Iphone?

 

 

 

 

 

Comments are closed.