We hebben nu ruim twee weken de sleutel van ons nieuwe huis. En er is gewoon al ontzettend veel gedaan. Wat een fijn gevoel. Want over 12 dagen gaan we er officieel wonen. Ik kijk er echt naar uit.

 

Klussen

 

We hebben de grote klussen in twee weken tijd afgekregen. Vriendlief, mijn moeder en peettante zijn de harde werkers. Zij hebben veel dagen ontzettend hard gewerkt.

 

Daarnaast heeft mijn broer, oom en schoonbroer ook nog wat hulp verricht. Altijd fijn, een dag een extra klusser is altijd meegenomen. Zelf heb ik af en toe wat kunnen helpen, maar voornamelijk bij de kinderen gebleven en de lunch verzorgt voor de harde werkers.

 

Wat we allemaal afgekregen hebben in deze 2 weken:

 

  • Boven en beneden alles gewit (Muren en plafonds)

 

  • Deuren schuren en geverfd

 

  • Deurklinken vervangen

 

  • Balkjes in de woonkamer allemaal wit gemaakt

 

  • Radiatoren geverfd

 

  • Gleuven allemaal gekit

 

  • Keuken eruit gehaald en stopcontacten verplaatst (stukadoor komt 17 jan en in week 4 komt de keuken)

 

  • Toilet eruit gehaald, inbouw toilet laten maken en laten betegelen (Alleen nog even voegen in het toilet)

 

  • Stopcontacten overal vervangen

 

  • Boven is al een gedeelte schoon gemaakt

 

  • Buitenlamp met sensor opgehangen

 

Dus met andere woorden we zijn zo goed als klaar. Dat dit alles gelukt is in ruim 2 weken tijd is gewoon fijn. De komende 1,5 week hebben we dan voor het opruimen van de spullen. En zodra de stukadoor is geweest kan beneden het beschermpapier van de vloer af en kan daar ook schoon gemaakt worden.

 

Opruimen en inpakken

 

Zelf ben ik wel thuis aan de slag gegaan. Zo heb ik de kasten al opgeruimd en veel spulletjes zitten al in dozen.

Zoals plastic bakjes van de keuken, helft van de puzzels en spelletjes, accessoires uit de woonkamer wat administratief werk, maar nog veel meer. In totaal staan er zeker al 20 dozen hier in huis. De komende week zullen er zeker nog dozen bijkomen.

En dan is het wachten tot vrijdag 20 januari. De dag dat de verhuizers komen en we naar ons nieuwe huis gaan.

 

Verder heb ik ook al gordijnen voor de woonkamer uitgezocht en besteld. Over 3 weken zijn ze klaar. Ook hebben we een nieuwe klerenkast voor ons zelf gekocht en een klein tafeltje voor de kinderen. Dit tafeltje komt in de woonkamer. Hier kunnen ze aan ontbijten, spelen of kleuren. We hebben dan wel een grote speelkamer, maar ze mogen evengoed in de woonkamer komen.

 

Wat moet er nog gebeuren

 

De stukadoor komt nog voor de keuken en de keuken moet nog geplaatst worden. We moeten dus even minimaal 1 en maximaal 2 weken zonder keuken leven. Maar met een klein fornuis komt dat wel goed.

 

Dan moeten we nog een nieuwe lamp voor boven de grote tafel. Deze grote tafel met stoelen komt 10 februari dus daarna gaan we voor een lamp kijken.

 

Zodra de gordijnen er zijn moeten deze nog worden opgehangen en voor het kleinere raam aan de zijkant moet ik nog iets halen. Ik weet wel al wat, dus dit zal binnenkort gehaald worden. Er komt een rolgordijn. Boven laat ik nog even de oude rolgordijnen, van de vorige bewoners hangen, maar ook hier wil ik nog nieuwe voor halen.

 

Tips

 

Ik kan je vertellen het geld vliegt eruit met verhuizen. Maar ook hier kun je geld mee besparen.

Zo hebben wij goed de krantjes in de gaten gehouden. Want bij praxis / gamma is geregeld verf in de aanbieding.

Ook zit er vaak een bonnetje met 20% korting in hun folder. Toch altijd weer mooi meegenomen.

En zo koos ik ervoor om de gordijnen bij kwantum te kopen. Zij hadden een actie voor het gratis laten maken. In totaal was dat weer meer dan 100 euro goedkoper.

 

En ideaal wanneer je wat handige mensen binnen de familie of vrienden hebt. Zo is mijn broer handig met elektrische tijd, mijn moeder en peettante konden prima verven en voor het toilet hadden we een goede kennis. Ook hier bespaar je dan weer kosten mee.

 

Ik tel de dagen dus af…. nog 12 nachtjes…. Ik zal jullie daarna zeker wat kiekjes uit ons nieuwe huis laten zien.

 

 

 

 

 

Comments are closed.