We weten het allemaal, we zijn er al maanden mee bezig en het zal ook nog wel even duren, covid-19. Hierdoor zijn er veel leuke activiteiten niet doorgegaan, speeltuinen, pretparken etc zijn momenteel ook allemaal gesloten.
Begrijpelijk, maar zo jammer. Zeker nu er een mooie tijd van het jaar aankomt met verschillende activiteiten. Toch hebben wij in het dorp wat alternatieven en dat is fijn!

 

Afgelast

 

Overal worden activiteiten nu afgelast i.v.m. het virus en alle bijkomende maatregelen. Heel jammer, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we gezond blijven. Ik ben al blij dat de kinderen nog gewoon kunnen sporten. Ook voor de kinderen is sociaal contact en beweging belangrijk.

En toch mogen we niet klagen, overal worden alternatieven bedacht om activiteiten te laten doorgaan.

 

Wat kan wel

 

Er zijn dus nog andere mogelijkheden om activiteiten te laten doorgaan. Vorig jaar was in ons dorp voor de eerste keer een “dorpskwis”. Een avond met een groep vrienden bij elkaar met verschillende vragen en opdrachten. Alles te maken met ons eigen dorp. Een week later feestavond met de uitslag.

Ook dat stond dit jaar op de planning, maar helaas. Echter bedacht de organisatie een alternatief. Met een kleine groepje, maximaal 6 personen, kun je toch meedoen. De vragen worden online verstuurd en kun je dan verdelen met je groepje. Elke maand krijgen we een nieuwe vraag/opdracht.

Het zijn allemaal vragen /opdrachten die we buiten of thuis online kunnen maken. Met de maatregelen allemaal goed te doen.

Ze hebben ook aan de kinderen gedacht. Dus ook zij spelen met een groepje mee. Elke maand een nieuwe opdracht en elke maand kans op een prijsje. Ontzettend leuk dus!

 

Dan Sint Maarten. Ook dit kan niet doorgaan. Ook hier heeft de jeugdvereniging, JongNL, een alternatief bedacht. Thuis een lampion knutselen en deze online posten. En ook hier maken de kinderen kans op een prijsje voor de mooiste, creatiefste lampion. Als moeder zorg ik dan ook dat we zoveel mogelijk meedoen met deze activiteiten. Ze moeten al veel missen dus extra leuk dat er dan andere mogelijkheden komen.

 

En dan hebben we nog Sinterklaas. Wederom afgelast, want tja, we mogen nu eenmaal niet met zijn allen bij elkaar komen om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen.

En je raadt het al, de werkgroep jeugd van het dorp heeft dit opgepakt. Sinterklaas komt zaterdag 14 november in ons land. Zondag 15 november worden de kinderen thuis verrast. Op afstand, verder laten we ons verrassen.

 

En als laatste hebben we ook creatieve mensen in het dorp. Zo is een moeder met haar 2 dochters aan de slag gegaan met stenen kleuren, kijk maar eens op facebook bij stenen@limburg. Ze versieren de stenen en verstoppen ze in het dorp. Hoe leuk, zo heb je tijdens het wandelen een doel. Mooie stenen zoeken. Ook dit willen de kinderen en ik nog doen. Zodat ook zij stenen kunnen zoeken.

Deze actie kende ik al vanuit Zeeland, daar kwamen we ook mooie keien tegen met een tekening erop. Als je zoek op keitof, via instagram of facebook kom je ook mooie stenen tegen. Dus zoek maar eens goed in je eigen dorp, wellicht vind jij er ook.

 

Feestdagen

 

Hoe de feestdagen er verder uit zullen zien, dat weten we nu nog niet. Maar ik vermoed in ieder geval dat we dit voornamelijk vieren met ons eigen gezin. En wie weet wordt voor Kerstmis ook nog wel wat leuks bedacht. Ik vind het echt heel leuk en fijn dat er zoveel mensen creatief denken en toch alternatieven bedenken!

 

Hoe is dat bij jouw dorp / vereniging etc?

 

Comments are closed.