Het is al een tijdje geleden dat wij deze heerlijke taart maakte. Maar ik wil hem graag met jullie delen. Via radio 3FM hoorden wij over deze taart. En de volgende dag meteen geprobeerd. En ja, de taart is lekker!
Witte chocolade taart met anijs en frambozen
-
- 200gr boter (zacht)
-
- 125gr witte basterd suiker
-
- 2 eieren
-
- 225gr zelfrijzend bakmeel
-
- 2 eetlepels melk
-
- frambozen, vers of diepgevroren
-
- 150gr witte chocolade, in brokjes
-
- 4 anijsblokjes / anijszakjes
-
- Bakvorm / springvorm
-
- Mixer / keukenmachine
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden
-
- Meng de boter tot een romig geheel
-
- Voeg de basterdsuiker toe
-
- Voeg de eieren toe en de melk toevoegen
-
- Mix alles tot 1 glad geheel en voeg het zelfrijzend bakmeel toe
-
- Vet de bakvorm in en doe het beslag in vorm
-
- Bestrooi de taart met de anijspoeder
-
- Verdeel de witte chocolade over de taart en druk het een klein beetje in het beslag
-
- Verdeel als laatste de frambozen over de taart.
-
- Zet de taart 35 minuten in de oven
Wij vonden de taart erg lekker. We hadden de frambozen wel beperkt tot 1/3 doosje i.p.v. het hele doosje. En dit was meer dan voldoende. Je kan eventueel een snufje zout aan het beslag toevoegen.
De taart is in ieder geval makkelijk te maken en weer eens iets anders dan een gewone cake.
Comments are closed.