Stroopwafeltjestaart
Vandaag hebben we een jarige in huis en daarvoor wilde ik eens iets anders proberen te baken / maken dan de standaard kwarktaart uit een pakje. Ik schreef er al in een ander blogje over. Ik ben iemand die het wel leuk vindt om te koken en bakken, maar het vaak bij het eenvoudige houdt. Mijn voornemen was om eens wat vaker andere gerechten en recepten te proberen. En jawel ,dit keer heb ik me aan mijn voornemen gehouden.
Ik maakte voor de 4e verjaardag van mijn dochter deze stroopwafeltjestaart. Voor mij een geluk, want dit is eens iets anders, maar wel eenvoudig te maken! Ik kan je wel zeggen dat deze taart absoluut niet goed voor je is als je aan de lijn doet. De taart is ook erg machtig. Een klein stukje is al voldoende.
Maar….. je moet hem zeker eens geproefd hebben.
Benodigdheden voor deze taart:
-
- Springvorm
-
- 600 gram monchou
-
- 500 ml verse slagroom
-
- 2 zakjes klopfix
-
- 50 gr basterdsuiker
-
- 2 eetlepels kaneel
-
- 2 zakjes vanille suiker
-
- 3 pakken stroopwafels
Hoe maak je de taart:
-
- Kruimel of hak 2 pakjes stroopwafels in kleine stukjes. 1 pakje bewaar je voor de afronding.
-
- De monchou moet goed op kamertemperatuur zijn! Je klopt deze goed los in een kom.
-
- Daarna neem je de slagroom en klopfix en deze klop je stijf. Hier voeg je de basterdsuiker, va
nille suiker en kaneel aan toe.
- Daarna neem je de slagroom en klopfix en deze klop je stijf. Hier voeg je de basterdsuiker, va
-
- Vervolgens meng je alles samen in een kom.
-
- Vet de bakvorm een beetje in.
-
- Verwarm de stroopwafels even in een pannetje zodat ze wat kleverig worden.
-
- Bedek de bakvorm met een laagje stroopwafels en druk deze aan.
-
- Dan komt een laagje mengsel dat oa bestaat uit de monchou en slagroom.
-
- Nog een laagje stroopwafels en de bovenste laag wordt weer een lange mengsel.
-
- Zet de taart nu in de koelkast. Voor het serveren van de taart bedenk je de bovenk
ant nog met kleine stukjes stroopwafel.
- Zet de taart nu in de koelkast. Voor het serveren van de taart bedenk je de bovenk
SMAKELIJK ETEN!
Comments are closed.