Wat een prachtig weer is het al een aantal dagen. Of ik kan beter zeggen, weken. En ook komende week ziet het er nog super goed uit.

Maar wat eet je nu met dit warme weer? De meeste mensen en vooral kinderen hebben minder trek door de warmte.

 

Kleine hapjes
Zelf, maar ook de kinderen hier in huis hebben minder honger met dit weer. Ik vind dit niet erg, zolang ze maar goed drinken. En af en toe een klein beetje chipjes, want dit is zout.

Maar stiekem wil ik toch dat ze iets (gezonds) eten. En zo ontdekten wij dat ze dol zijn op fingerfood. Met dit warme weer hebben wij al een paar keer genoten van een bordje vol lekkers.

Je kan er genoeg mee variëren.

Wij hebben het bordje al eens gevuld met druifjes, komkommer, worteltjes, paprika, een gekookt eitje, kleine gehaktballetjes, kippenspiesjes en blokjes kaas / worst. Van alles wat. De kinderen vinden zo’n fingerfood bordje heerlijk. Het woord zegt het al, met de handen lekker snoepen. Op deze manier krijgen ze toch voldoende eten binnen met dit warme weer.

Aangevuld met bijvoorbeeld stokbrood een prima maaltijd. Voor ons zelf af en toe een vers soepje erbij en ook wij hebben heerlijk gegeten.

 

Wat kun je nog meer eten met dit warme weer?
Bbq, natuurlijk past dit prima bij het warme weer. Maar dagelijks doe je dit ook niet. Een lekkere maaltijdsalade of gewoon een goed gevulde salade doet het ook altijd goed.

 

Wij zijn met dit weer in ieder geval niet van de aardappelen, vlees en groente of stamppotten.

Bij dit weer hoort iets “makkelijks”.

 

Wat eet jij met dit warme weer?

 

Comments are closed.