Toen M. en ik nog niet samen woonde nodigde mijn schoonmoeder me uit om het ‘bonengerecht’  te komen eten. Ik had geen idee wat het was, maar ik lust boontjes dus prima. Ik vond het gerecht erg lekker. Een hele tijd later toen we wel samenwoonde, nodigde ze ons geregeld uit om dit gerecht te komen eten.

 

Het leek ons toch wel handig om dit recept zelf te hebben, zodat we het ook thuis kunnen eten. En dat doen we nu dus ook. Ik vind het zelf erg lekker dus ik zou zeggen, probeer het eens!

 

Ingrediënten:

 

    • Sperziebonen (zak van 500gram)

 

    • 6 tomaten

 

    • Ui

 

    • Knoflook

 

    • 1 bouillon blokje

 

Hoe maak je het:

 

    • Leg de tomaten in warm water. Op deze manier laat het velletje los en kun je ze beter ontvellen

 

    • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze even aan

 

    • Ontvel de tomaten. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze bij het uitje en de knoflook.

 

    • De bonen doe je doppen en ook deze gaan in de pan erbij.

 

    • Boillonblokje kan er bij, zodra de tomaten wat sappig zijn geworden.

 

    • Laat alles lekker pruttelen. Dit gerecht moet wel een paar uurtje staan, omdat de bonen goed gaar moeten worden.

 

Wij eten dit gerecht altijd met een stukje vlees (bijvoorbeeld een filetlapje of schnitzel) en stokbrood / ciabatta brood. Omdat het gerecht van de bonen lekker sappig is, is het juist met wat brood lekker. Met het brood kun je dan de saus opdeppen.

 

Wat vinden jullie van dit gerecht?

 

 

 

 

Comments are closed.