Met dit winderig weer is binnen spelletjes spelen een leuke bezigheid. Ik heb al veel spelletjes met jullie gedeeld, maar nog lang niet alles. Met Sinterklaas kreeg onze jongste het spel Rakker kakt. Alleen de naam van het spel bezorgde hem al een lach op zijn gezicht.

 

Rakker kakt

 

Jonge kinderen vinden spellen met woorden als poep, kakt etc meestal al leuk. De naam Rakker kakt viel dus meteen in de smaak. Een eenvoudig spel, maar wel erg leuk.

 

 

Rakker is en tekkel met een bot in zijn mond en een rode riem. Rakker laat veel scheetjes en poept drollen. Je kan het spel met meerdere personen spelen. Leeftijd is 4+ Deze leeftijd is nodig voor de kracht van het knijpen. Dit leg ik zometeen uit.

 

Spelregels 

 

Het spel bestaat uit Rakker, een draaischijf en fiches. Een volwassen of ouder kind stopt een drolletje in  Rakker zijn mond. Met het bot sluit je het vacuüm af. Er zijn vier drolletjes geleverd bij het spel en een bewaar doosje. Maar met 1 drolletje kun je lang spelen, mits je het goed opruimt in het bewaar doosje.

 

Je draait aan de draaischijf. Daar kun je zien of je 1,2 of 3 keer in het handvat van de riem mag knijpen. Voor dit knijpen heb je wel wat kracht nodig. Daarom is het voor kinderen onder de 4 nog lastig. Het is natuurlijk het leukste om zelf te knijpen. Rakker maakt bij het knijpen van het handvat verschillende scheet geluiden. Dit blijft lachen.

Zodra het drolletje door Rakker wordt uitgepoept, mag je wisselen voor een fiche. Wie het eerste drie fiches heeft, wint het spel.

 

Wat wij ervan vinden?

 

Onze kleuter vindt het super leuk. Onze oudste dochter speelt ook nog geregeld mee. Het is gewoon een eenvoudig, maar gezellig spel om even snel te spelen. Niks leerzaams, maar wel leuk vermaak.

 

Voor het openen van de mond/bot heb je wel een ouder kind of volwassen persoon voor nodig. Het drolletje moet namelijk goed erin geduwd worden en weer vacuüm afsluiten.

 

Je koopt het spel o.a. hier. Tip van mij… houd Kruidvat goed in de gaten. Daar kocht ik het spel namelijk voor een zeer fijn prijsje!

 

Comments are closed.